Springen naar inhoud

- - - - -

Honderden doden door antipsychotica


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 01 juni 2011 - 14:01

Honderden doden door antipsychotica

In Nederland overlijden ieder jaar 550 tot 760 dementerende ouderen voortijdig door de medicijnen die ze krijgen. Dit blijkt uit onderzoek door Medisch Contact en dagblad Trouw.

Ouderen slikken op grote schaal antipsychotica waarvan de werkzaamheid zeer beperkt is. Van de middelen is al jaren bekend dat ze ernstige bijwerkingen hebben. De medicijnen worden voorgeschreven aan demente ouderen met ‘probleemgedrag’. De meeste antipsychotica zijn niet geregistreerd voor probleemgedrag bij dementie.

De Britse wetenschapper en ouderenpsychiater Sube Banerjee heeft uitgerekend dat het antipsychoticagebruik bij dementerenden in het Verenigd Koninkrijk jaarlijks tot 1800 extra doden leidt en tot ruim 1600 extra beroertes en lichte infarcten (TIA’s). Op basis van de Britse cijfers is berekend dat in Nederland jaarlijks 550 tot 760 ouderen overlijden als direct gevolg van het slikken van antipsychotica.

...

Lees verder: http://medischcontac...ipsychotica.htm

Meer informatie: http://medischcontac...ipsychotica.htm

Bron: Medisch contact

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures