Springen naar inhoud

Moderne fylogenie


 • Log in om te kunnen reageren

#1

QuarkSV

  QuarkSV


 • >250 berichten
 • 723 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 juni 2011 - 11:36

Hallo

Wat is het verschil tussen de Lophotrochozoa en Platyzoa? Dit zijn twee groepen die gescheiden worden o.b.v. de moderne fylogenie, is dit enkel gewoon o.b.v. unieke gensequenties dat ze verschillen of is er ook een anatomisch/morfologisch verschil tussen beide?

Alvast bedankt

Help WSF eiwitten vouwen in de VRIJE TIJD van je computer...

Surf & download: folding.stanford.edu. Team nummer: 48658.


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Skyliner

  Skyliner


 • >100 berichten
 • 247 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 juni 2011 - 13:07

Ik heb eens snel gekeken in mijn Hickmann, en daar stond deze pagina in. Het boek is van 2008. Dit is niet de volledige boom, de volledige boom van de lophotrochozoa bestaat uit:
platyhelminthes, mesozoa, nemertea, gnathostomulida, micrognathozoa, rotifera, acanthocephala, cyclophora, gastrotricha, entoprocta, ectoprocta, brachiopoda, phoronida, mollusca, annelida, echiura en de sipuncula.

Maar die wordt in zijn geheel Lophotrochozoa genoemd. De naam platyzoa zie ik nergens terugkomen in mijn boeken, maar ik ken hem wel. Even op wikipedia opgezocht (voor zover dit een 'betrouwbare' bron is), en hier staat:

One current scheme places the following traditional phyla in Platyzoa. The name "Platyzoa" is used because most members are flat, though rotifers are not:

Platyhelminthes
Gastrotricha
Gnathifera
Rotifera
Acanthocephala
Gnathostomulida
Micrognathozoa
Cycliophora

Blijkbaar zijn er dus wijzigingen gebeurd. De platyzoa zouden minder families bevatten. Wellicht werd op genetisch gebied bevonden dat de families die wegvielen, gewoon niet genoeg overeenkomen met de andere om te zeggen dat zij een gemeenschappelijke voorouder zouden hebben. Zoals je wel zal weten is de wetenschap constant bezig met het herzien van verwantschappen, omdat men nu veel sterkere technieken heeft om dit na te gaan.

Hopelijk weet iemand hier verder meer van

#3

Skyliner

  Skyliner


 • >100 berichten
 • 247 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 juni 2011 - 13:41

ik slaag er niet in de afbeelding te uploaden, maar het betreft dus gewoon een boom met bovengenoemde soorten

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures