Springen naar inhoud

Verschil in waarneming


 • Log in om te kunnen reageren

#1

datenshi

  datenshi


 • >100 berichten
 • 123 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 juni 2011 - 15:48

De ene persoon vind zoete voedingsmiddelen lekker, de andere weer zoute, en de ene luistert graag naar de ene muzieksoort terwijl een ander weer naar andere muziek luistert. hoe komt het dat iedereen zn eigen voorkeuren heeft? en wat verschilt er in de hersenen van individuen waardoor iedereen een andere smaak heeft? is hier iemand die mij dat kan vertellen?

Veranderd door datenshi, 06 juni 2011 - 15:49


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8411 berichten
 • VIP

Geplaatst op 07 juni 2011 - 14:34

De zintuigelijke perceptie van externe factoren kan effectief per persoon verschillen waarbij je bijvoorbeeld superproevers hebt die PTC kunnen proeven. Verder zijn er ook studies die suggereren dat er mensen zijn die een extra soort oogkegel hebben waardoor ze effectief beter kleuren kunnen onderscheiden. Het zijn dus niet uitsluitend de hersenen die verschillen in waarneming kunnen veroorzaken.

Verder de voorkeur voor bepaalde dingen is niet op een specifiek anatomisch vlak te identificeren. Een voorkeur gaat samen met een al dan niet bewuste of onbewuste associatie voor bepaalde dingen. Zo wil ik een zure haring alleen maar op een wit puntje eten, omdat ik het zo gewend ben en hier goede herinneringen aan heb. Deze associatie met een herinnering maken dat we iets al dan niet als plezierig ervaren.

Bij smaak is er ook heel duidelijk sprake van gewenning en herkenning. Het spreekwoord 'wat de boer niet kent dat eet 'ie niet'. Is niet uitsluitend van toepassing op boeren. Als mensen niet bekend zijn met iets en het als compleet vreemd zien, dan zullen ze dit eerder in de 'niet plezierig' categorie plaatsen.
"Meep meep meep." Beaker

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures