Springen naar inhoud

Biologie of technische bedrijfskunde studeren in groningen?


 • Log in om te kunnen reageren

#1

PaterP

  PaterP


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 20 juni 2011 - 00:51

Hallo mensen,

Ik ben net klaar met mijn VWO en heb mijn N&T en N&G diploma behaald.

Nu wil ik gaan studeren en ik heb lang niet geweten wat. Uiteindelijk ben ik tot deze twee mogelijkheden uitgekomen, Biologie of Technische Bedrijfskunde.

Biologie wil ik sowieso in Groningen studeren. Dit omdat de studie in Groningen mij het meest aanspreekt en het best bij mij past. Het heeft een vrij nieuw gebouw en vele richtingen en mogelijkheden om te kiezen.

Technische bedrijfskunde lijkt mij ook heel leuk. Dit ook het liefst in Groningen, maar alleen omdat het mij een leuke stad lijkt.

Mijn vragen zijn eigenlijk, wat kan ik precies van beide studies verwachten. Los van elkaar, want deze te vergelijken is onmogelijk.

Kan ik goed een baan vinden na mijn studie. Voor biologie liever niet alleen onderzoeken en voor TBK juist veel in een levendig bedrijf.
Hoe zijn de studies qua inhoud? Zijn op een hoog niveau en biedt het veel uitdaging of is het juist een 'liever lui dan moe' studie? Dat hangt natuurlijk ook af van de collegeuren en de hoeveelheid huiswerk en tentamens.
Hoe zijn de Docenten (in Groningen dan) en hoe zijn de vakken verdeeld en opgevuld.

Ik zou graag en ook het liefst zsm informatie willen krijgen. Ik neig nu het meest naar Biologie maar kan moeilijk een keuze maken.

Ik hoef geen reacties als: "Met Biologie kan je niets!" e.d. alleen zinnige uitspraken en geen amorfe. Als iemand dan toch nog offtopic gaat, geef mi dan ook alsjeblieft een beetje informatie betreffende dit topic want ik zou het echt heel erg waarderen als ik er meer over te weten kan komen!

Alvast bedankt mensen,

Peter

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8405 berichten
 • VIP

Geplaatst op 20 juni 2011 - 07:24

Zoals je zelf ook al correct hebt opgemerkt is het vergelijken van deze twee studies nogal lastig daar ze totaal verschillend zijn. Als beide studies je aanspreken dan zou ik me voornamelijk richten op wat je er later in je professionele leven mee kan doen (zoals je zelf ook al correct opmerkt).

De invulling van een studie kan je, zelfs bij een studie met weinig contact uren, zelf heel veel aan doen. Het is zo intens als je het zelf maakt. Technische bedrijfskunde en biologie zijn beiden geen studies die veel mensen kiezen omdat er weinig contact uren zijn en mensen maar een beetje lanterfanteren, maar zoals ik al zei zelfs al was dit wel het geval dat betekend niet dat dit voor jou ook zo hoeft te zijn. Het is prima mogelijk om serieus met je studie bezig te zijn, zelfs bij een studie met weinig contacturen.

Met biologie en ook biomedisch georiënteerde studies kom je inderdaad snel bij het onderzoek uit. Er zijn echter ook voldoende mogelijkheden om bijvoorbeeld wetenschapsjournalistiek te gaan doen of in het management terecht te komen. Dit zal afhankelijk zijn van je specialisatie binnen biologie. Je zou hier invulling aan kunnen geven door een minor in bedrijfskunde (wat je toch al aanspreekt) te doen en/of door middel van een gespecialiseerde master te kiezen. Ik weet niet welke masters er in Groningen zoals gegeven worden, maar laat je daar vooral niet door beperken en kijk ook voor masters bij andere universiteiten rond.

Veel succes met de rest van je studiekeuze!
"Meep meep meep." Beaker

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures