Springen naar inhoud

Ruimtesonde naar jupitermaan europa?


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Xmanor

  Xmanor


 • >100 berichten
 • 101 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 juni 2011 - 11:21

Rond Jupiter zweeft een maan genaamd Europa die bedekt is met ijs, maar geleerden kunnen met zekerheid zeggen dat er vloeibaar water in Europa zit omdat Europa uitgerekt en ingedrukt wordt door Jupiter's zwaartekracht. De wrijving zorgt voor warmte.
Dus spoedig zal er een sonde naar Europa worden gestuurd met een robot onderzeeŰr en deze gaat zelfstandig naar leven zoeken. De kans op leven is groot omdat de aliens tegen Jupiter's Magnetisch veld beschermd worden met kilometers dikke lagen ijs.

Een sonde sturen met een computer gestuurde onderzeeŰr aan boord, gaat dat lukken? Hij moet kilometers ver kunnen boren en ook nog gegevens terug sturen. Hoe kan het dat hij niet vast loopt in het ijs en waar moet je dan boren?
Gaat het binnen enkele jaren gebeuren of is het gewoon een leuke fantasie.
Is de kans op leven het geld waard?

Als er dan toch aliens zijn, zouden deze dan ver ontwikkeld kunnen zijn? Met bijvoorbeeld een skelet.
Zou het op een van onze diepzee levensvormen kunnen lijken?

Veranderd door Xmanor, 21 juni 2011 - 11:23


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

1Steven1

  1Steven1


 • >25 berichten
 • 39 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 03 juli 2011 - 21:11

Zoals het er nu voorstaat word er een nieuwe ruimtesonde naar Europa gestuurd (2020 lancering 2030 1e meetresultaten), helaas is dit gewoon een soort van satelliet uitgerust met een radar om door ijs heen te kijken en een spectrometer. zo kan de samenstelling van Europa beter onderzocht worden, en kan er misschien hopelijk bevestigd woorden dat er leven mogelijk is.

Het leven zelf ontdekken word op deze manier wel nog heel lastig. er zijn natuurlijk wel plannen en ideen om boorachtige apperaten te sturen maar die zijn nog niet concreet.

waar deze wezens op lijken is alleen maar speculeren, ik hoop zelf dat het totaal anders is als het leven op aarde :-)
Nature and Nature's laws lay hid in night
God said, "Let Newton be!" and all was light.

#3

Remcos

  Remcos


 • 0 - 25 berichten
 • 6 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 01 september 2011 - 14:25

Ik heb laatst berichten gehoord dat ze inderdaad een ruimtemissie plannen vanaf 2020(NASA en ESA) Eerst sturen ze een sonde naar Jupiter,die split zich in 2 waarvan er 1 naar Europa gaat en de andere naar Ganymedes.En daar aangekomen gebruiken ze Ice penetrating radar,en Mass spectrometry for organic molecules in ice plumes,ik denk niet dat ze een sonde gaan sturen die door de kilometers dikke ijskorst kan (simpelweg te duur) Een paar jaar later gaan NASA en ESA het proberen bij Saturnes.Die heeft namelijk ook 2 manen die interessant zijn,Titan en Enceladus. Op titan is er al eens een sonde geland (cassini-huygens) De huygens heeft data verzameld van titan's wolkensysteem en heeft foto's gemaakt van het oppervlak m.b.v infrarood radar.Hierop zijn meren/zeeŰn te zien met waarschijnlijk vloeibaar ethaan/methaan.De sonde is uiteindelijk ook geland.

#4

Remcos

  Remcos


 • 0 - 25 berichten
 • 6 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 01 september 2011 - 14:43

Ik hoop alleen nog dat de Amerikaanse regering de NASA niet gaat korten(minder subsidie ofzo)Het is en blijft een kwestie van geld,veel geld!.Het lijkt wel of Amerika dat geld liever steekt in het voeren van oorlog.Het feit dat Amerika was geland op de maan kwam omdat ze een wedstrijdje met Rusland hadden.Het ging om prestige en ego en niet omwille van samenwerking.Ik hoop dat NASA en ESA daar verandering in brengen.Misschien kan China/Japan ook een handje kunnen helpen? zou mooi zijn.....

#5

Xmanor

  Xmanor


 • >100 berichten
 • 101 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 december 2011 - 20:35

Ik zag pas op National Geographic iets over een boor met een hete voorkant en een mini-lab aan boord die dan door het ijs heen smelt. Hij moet ook een radar hebben om eventuele astero´de in het ijs te omzeilen. Dit lijkt me erg lastig omdat de robot de astero´de snel waar moet kunnen nemen om er dan vervolgens omheen te gaan. Hebben ze wel een laser om door gigantisch dik ijs heen te scannen? Dat ding kan kilometers breed zijn...

#6

isalieneke

  isalieneke


 • 0 - 25 berichten
 • 9 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 01 juni 2014 - 17:55

ze gaan naar de jupitermaan. dat heb ik gehoord van een organisatie die met samenwerking is met ESA. volgens mij is het met astronauten. wat ik ook heb gehoord is dat ze in 2015 ook naar mars gaan om een marshuis te bouwen. om de 2 jaar komen er 4 mensen bij. we doen het best goed nu met alles ontdekken.  8-)


#7

Michel Uphoff

  Michel Uphoff


 • >5k berichten
 • 6295 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 01 juni 2014 - 18:14

Ik weet niet welke bronnen jou dat hebben wijsgemaakt, maar betrouwbaar zijn ze m.i. niet.
 
Astronauten die naar de maan Europa gaan maak ik niet meer mee.  Voor die tijd zal men wel de nodige onbemande sondes naar deze maan hebben gestuurd. Een bemande vlucht zal ongelofelijk veel inspanning en geld kosten en ik neem aan, dat alleen als die onbemande sondes zeer spectaculaire vondsten doen het wellicht de moeite waard is een bemande missie te plannen. Misschien over een jaar of vijftig of meer, maar dus alleen als er echt aanleiding toe is. Tot nu toe is 'leven onder de ijskorst van Europa' niets meer dan een uitermate speculatieve gedachte, en daar stop je niet een paar honderd miljard in.
 
Een bemande vlucht naar Mars met landing is concreter, maar die mag je toch ook niet voor 2025 (Mars One, alleen enkele reis, klik) á 2035 (Nasa) verwachten en dan mogen de gebruikelijke forse vertragingen niet optreden.

Motus inter corpora relativus tantum est.

#8

Benm

  Benm


 • >5k berichten
 • 9819 berichten
 • VIP

Geplaatst op 02 juni 2014 - 01:30

Met iets als 'de eerste mens op mars' weet je het nooit echt - het is uiteraard iets van groot prestige, waar bijvoorbeeld ook een land als china wel eens ogen naar kan gooien.

Het 'enkele reis' (mars one) project is een (goeddeels nederlands) particulier initiatief dan het moet hebben van donaties, crowdfunding en dergelijke. Vooralsnog is er nog geen 600.000 dollar binnengehaald, daarmee maak je amper een rondje om de aarde, laat staan een missie naar mars.

Een missie naar Europa zal vooralsnog onbemand moeten zijn gezien de reistijd. Wat men vanuit een baan rond die maan kan detecteren valt natuurlijk nog te bezien. Mocht er enige aanwijzing zijn dat er leven is in het water diep onder het ijs neem ik aan dat een volgende missie iets zal worden met een onbemande duikboot om echt te zien wat er nou in dat water zit - maar voor die aankomt ben je sowieso 20-30 jaar verder.
Victory through technology

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures