Springen naar inhoud

Intraveneuze immunoglobuline


 • Log in om te kunnen reageren

#1

*_gast_Jannemann_*

 • Gast

Geplaatst op 22 juni 2011 - 12:26

Ik vroeg me af, wat de mogelijkheden zijn van intraveneuze immunoglobuline bij patiŽnten met een anafylaxie voor voedingseiwitten.
Aangezien de patiŽnt plasma van honderden of duizenden bloeddonoren krijgt, is de kans enorm dat een van die donoren ron d de dag van donatie bijv. een broodje pindakaas heeft gegeten. Wat zijn de gevolgen hiervoor voor de patiŽnt? Of kan een patiŽnt met ernstige voedselallergie nooit IVIG krijgen?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

anusthesist

  anusthesist


 • >5k berichten
 • 6043 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 22 juni 2011 - 18:18

Die patienten krijgen geen plasma, maar uit het plasma geextraheerde Ig.
Of ben je misschien in de war met plasmaferese? Theoretisch zou het kunnen dat een patient anafylaxie ontwikkelt op
donorplasma, maar in de situaties waarin je besluit plasmaferese te geven, neem je dat voor lief natuurlijk. Anders komt de patient sowieso te overlijden. Kwestie van pro's and con's.
That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.

#3

*_gast_Jannemann_*

 • Gast

Geplaatst op 22 juni 2011 - 18:40

Dus wat betreft IVIG heeft een patiŽnt met voedseleiwitten anafylaxie geen grotere kans op een anafylactische reactie op de behandeling dan een andere patiŽnt? Maar wel dus bij plasmaferese? Ik haal die twee inderdaad vaak door elkaar!

, maar in de situaties waarin je besluit plasmaferese te geven, neem je dat voor lief natuurlijk. Anders komt de patient sowieso te overlijden. Kwestie van pro's and con's.


Hmm hoeft niet, want het stuk wat ik las ging om een patiŽnt die niet geheel naar wens reageerde op de therapieŽn voor een auto-immuunziekte, en zonder IVIG niet direct zou overlijden, alleen met IVIG wel een enorme verbetering in levenskwaliteit was te verwachten (weer kunnen deelnemen aan de maatschappij e.d.)

#4

anusthesist

  anusthesist


 • >5k berichten
 • 6043 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 22 juni 2011 - 19:02

Ook de moeite waard om te proberen dus. Als ik kon kiezen tussen een betere kwaliteit van leven met de geringe kans op anafylaxie wat met een milligrammetje tavegil doorgaans prima te behandelen is, of een mindere kwaliteit van leven, dan weet ik het wel.
That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures