Springen naar inhoud

- - - - -

Kraaien ‘vertellen’ elkaar wie ze haten


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 30 juni 2011 - 22:22

Kraaien ‘vertellen’ elkaar wie ze haten

Als u een kraai boos maakt, vergeet hij dat nooit meer. Maar nu blijkt uit onderzoek dat hij dat ook aan al zijn soortgenoten vertelt.

Onderzoeker John Marzluff ontdekte tijdens een eerder onderzoek dat kraaien de gezichten van mensen die een bedreiging vormen, herkennen en nooit meer vergeten. Hij droeg tijdens het experiment een masker en ving enkele kraaien. De kraaien die hij had gevangen, reageerden vervolgens heel boos op iedereen die hetzelfde masker droeg. Kraaien herkennen dus individuele gezichten en onthouden ze, zo concludeerde Marzluff toen.

Maar nog steeds stapt hij wel eens met het masker op de deur uit en het viel hem op dat steeds meer kraaien boos reageerden. Twee weken na het vangen van de kraaien, reageerde 26 procent boos op mensen met het masker. 2,7 jaar later ging het om 66 procent. Bovendien werd het gebied waarin er boos gereageerd werd ook nog eens groter.

...

Lees verder: http://www.scientias...-ze-haten/33977

Bron: Scientias

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures