Springen naar inhoud

Wondverzorging bij necrotiserende fasciitis


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Artemisia

  Artemisia


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 18 juli 2011 - 06:58

Een vriend die in de VS werkt en leeft raakte na een chirurgische ingreep aldaar besmet met de Streptococcus pyogenes ('vleesetende bacterie'). Dit resulteerde in necrotiserende fasciitis hetgeen een enorme open wonde veroorzaakte. Na een wekenlang verblijf in de icu en ettelijke ingrepen wordt hij nu thuis verzorgd. Voor deze wondverzorging gebruikt men zilvernitraat. Kan iemand mij zeggen of het 'normaal' is dat men zilvernitraat gebruikt bij een te snel groeiende wonde en zo ja, waarom ? Heeft iemand van U enige ervaring met/weet van alternatieven voor wondverzorging bij nf ? Alvast bedankt.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

anusthesist

  anusthesist


 • >5k berichten
 • 6032 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 19 juli 2011 - 18:16

Ik heb zelf niet veel ervaring met wondbehandeling, omdat dat meer een chirurgische aangelegenheid is, maar zilvernitraat kent zeker medische toepassingen. Het werkt zowel antiseptisch als cauteriserend. Beiden kunnen van toepassing zijn bij een wond, respectievelijk om infecties en een teveel aan granulatieweefsel te voorkomen (maar meestal om wonden dicht te maken).

Er zijn veel alternatieven, zoals madentherapie, maar uiteindelijk zijn het de behandelende artsen die een afweging maken en tot de beste therapie komen.
That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures