Springen naar inhoud

- - - - -

Vliegtuig uit de 3d-printer


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 03 augustus 2011 - 14:25

Vliegtuig uit de 3D-printer

In Groot-Brittannië is ’s werelds eerste geprinte vliegtuigje uitgetest. Het kostte de luchtvaartingenieurs van de University of Southampton slechts één week om het klein, onbemand vliegtuigje te ontwerpen en te printen.

De printer snijdt het computerdesign in honderden dunne, printbare laagjes, die amper honderd micrometer dik zijn. Daarna wordt elke laag geprint door met een laserstraal over een laag plastic, roestvrij staal of titaniumpoeder te gaan, afhankelijke van het object dat geproduceerd wordt.

Hierbij wordt de volledige tweedimensionale vorm voor elke laag bepaald. De hitte van de laser zorgt ervoor dat de laag een geheel vormt. Na elke laag wordt er nieuw poeder verspreid en begint het proces opnieuw, tot het object klaar is.

De techniek biedt heel wat voordelen. Met het gebruik van elektronstraal in plaats van een laser, smelt het poeder volledig en is het materiaal nog veel sterker. De 3D-techniek vraagt ook geen metaal, wat een grotere vrijheid voor de ontwerpers betekent. Zonder deze techniek zouden vergelijkbare designs bijna onmogelijk te maken en heel duur zijn. Het gespendeerde budget van de SULSA (Southampton University Laser Sintered Aircraft) bedraagt amper 5000 pond.

...

Lees verder, inclusief video: http://www.eosmagazi...1/xmfid/12.aspx

Bron: EOS magazine

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures