Springen naar inhoud

- - - - -

Kijken met je oren


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 04 augustus 2011 - 10:54

Kijken met je oren

Het ‘op de tast’ herkennen van een teddybeer gaat blinden gemakkelijk af, maar wat als de beer twee meter verderop ligt? Voor zulk soort situaties is ‘The vOICe’ ontwikkeld. Het systeem zet beeld om in geluid, zodat je geen ogen nodig hebt om je omgeving toch te kunnen zien.

Een oude techniek in een nieuw jasje. Peter Meijer (toen onderzoeker bij Philips Research) ontwikkelde begin jaren ’90 een techniek genaamd The vOICe, een beeld-naar-geluid-systeem. De laatste jaren krijgt het steeds meer aandacht. Dat komt omdat de technologie van tegenwoordig de toepassing een stuk makkelijker maakt. Maar eerst even terug naar het oorspronkelijke idee.

Van beeld naar geluid
De techniek is bedacht als hulpmiddel voor blinden. In plaats van zijzelf, kijkt een camera naar de omgeving en die vertaalt het beeld naar een geluidssignaal. Daarvoor maakt het systeem elke seconde een foto (in grijswaarden) en loopt die langs van links naar rechts. Per beeldlijn (een enkele kolom van pixels) wordt een geluidje gemaakt. Elke pixel doet hierin mee: de verticale positie bepaalt de toonhoogte en de helderheid bepaalt de geluidssterkte.

...

Lees verder: http://www.kennislin...ken-met-je-oren

Bron: Kennislink

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures