Springen naar inhoud

- - - - -

Koreaanse geadopteerde mannen in het westen vinden moeilijker een vrouw


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Wien Ee

    Wien Ee


  • >1k berichten
  • 3133 berichten
  • VIP

Geplaatst op 07 augustus 2011 - 09:39

Gedragsbiologen onderzochten voor het eerst hoe het Koreaanse geadopteerden vergaat op de relatiemarkt. Conclusie: heteroseksuele mannen van Koreaanse afkomst die als adoptiekinderen in het Westen zijn opgegroeid, zijn vaker single en hebben meer problemen met daten dan vrouwen met dezelfde achtergrond.

Mannen ouder dan 35
Het onderzoek werd gedaan onder 290 volwassen Koreaanse mannen en vrouwen, die door westerse stellen in Europa, de VS en Australië werden geadopteerd. Uit door de adoptiekinderen ingevulde vragenlijsten blijkt dat vooral Koreaanse mannen ouder dan 35 meer problemen hebben om een partner te vinden dan Koreaanse vrouwen.

Oorzaken
Wat de oorzaken zijn van de verschillen is niet met zekerheid te zeggen. Een gegeven is wel dat in het algemeen Aziatische vrouwen op de relatiemarkt een hogere status hebben dan Aziatische mannen. Het feit dat steeds meer geadopteerde Koreanen een hogere opleiding volgen, zou gunstig kunnen uitpakken voor hen. Naar het ‘waarom’ van de resultaten van de studie moet echter verder onderzoek worden gedaan.

Welbevinden
De onderzoekers menen dat hun onderzoek van belang is omdat eerder onderzoek naar deze groep Koreaanse geadopteerden zich voornamelijk richt op vroege ontwikkeling, aanpassingsvermogen in de kindertijd en sociaal-economisch succes bij volwassenheid. Dit nieuwe onderzoek naar date-gedrag en burgerlijke status is volgens de onderzoekers belangrijk omdat het hebben van een partner cruciaal is voor het welbevinden en de sociaal-culturele integratie van geadopteerden.


Bron:
Universiteit Leiden

Wetenschappelijke publicatie (abstract):
Peter D. Dijkstra, Daniel Schwekendiek, Paul T.Y. Preenen: Gender-Asymmetry in Dating Success of Korean Adoptees in the West

Wetenschappelijke publicatie (paper):
Peter D. Dijkstra, Daniel Schwekendiek, Paul T.Y. Preenen: Gender-Asymmetry in Dating Success of Korean Adoptees in the West
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures