Springen naar inhoud

- - - - -

Aarde heeft een deken van antimaterie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 11 augustus 2011 - 18:36

Aarde heeft een deken van antimaterie

Wat natuurkundigen al een tijd vermoedden is nu bevestigd. Rondom de aarde zweeft een ijle deken van antimaterie. In potentie is antimaterie een zeer waardevolle energiebron voor toekomstige verre ruimtereizen, maar zover is het nog lang niet.

Een internationaal team van wetenschappers ontdekten de wolk van antimaterie door meetgegevens van het PAMELA (Payload for Antimatter Matter Exploration and Light-nuclei Astrophysics) te analyseren. PAMELA is een Europees satellietproject dat zich al vijf jaar richt op het onderzoeken van kosmische straling.

Geplaatste afbeelding
Antimateriedeeltjes zweven in het magnetische veld van de aarde.

De antimaterie zweeft op een hoogte van enkele honderden kilometers boven de aarde, voornamelijk in de vorm van antiprotonen. Antiprotonen lijken voor een groot deel op normale protonen, maar hebben enkele materie-eigenschappen (waaronder de elektrische lading) die precies tegenovergesteld zijn aan die van ‘normale’ protonen.

...

Lees verder: http://www.kennislin...van-antimaterie

Bron: Kennislink

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures