Springen naar inhoud

Afstandsafhankelijkheid indicator voor het aantal dimensies


 • Log in om te kunnen reageren

#1

die hanze

  die hanze


 • >250 berichten
 • 508 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 september 2011 - 23:43

uit geometrisch oogpunt heb ik het altijd zeer logisch gevonden dat de zwaartekracht en coulomb kracht omgekeerd evenredig zijn met het kwadraat van de afstand tot de punt bron.
Bij de sterke en zwakke kernkracht is dat niet zo. Zou dit aantonen dat deze krachten werken over meer dan 3 dimensies? en waarom zou de rest niet over zoveel dimensies kunnen werken?

Ik ben helemaal geen fan van supersnaartheorie, m theorie en nog van die exotische multidimensionale toestanden. In dat op zicht ben ik nogal "conservatief" maar dat komt omdat ik er geen bal van snap. Het feit dat er fundamentele krachten bestaan die niet omgekeerd evenredig zijn met de afstnd in het kwadraat intrigeert me wel. Zou dit een indicatie zijn voor meerdere dimensies?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Neutra

  Neutra


 • >250 berichten
 • 354 berichten
 • Verbannen

Geplaatst op 06 september 2011 - 07:39

Een interessante veronderstelling.

Uit geometrisch oogpunt heb ik het altijd zeer logisch gevonden dat de zwaartekracht en coulomb kracht omgekeerd evenredig zijn met het kwadraat van de afstand tot de punt bron.

Als de ruimte gekromd zou zijn, is de logica weg. Enerzijds is het maar de vraag of de 'kwadratenwet' nog op grote afstand geldt en anderzijds zou dat je vermoeden bevestigen. Immers gekromd driedimensionale ruimte vereist tenminste één ruimtedimensie méér.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures