Springen naar inhoud

Systeembord


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Shadow

  Shadow


 • >1k berichten
 • 1247 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 september 2011 - 16:17

In mijn boek staat:
'Sensoren hebben of drie gekleurde snoertjes of een BT-plug; een British Telecom-plug. De rode en de zwarte aansluitbus zorgen voor de elektrische voeding van de sensor. De spanning op de rode bus is 5 V, de zwarte is geaard (0 V). De gele draad van de sensor is de uitgang ervan; daarop staat de uitgangsspanning U(uit).'

Ik begrijp de functie van de snoertjes niet zo goed. De rode die levert de spanning en de zwarte voert hem weg, maar hoe zit het met de gele? Is het mogelijk om de drie snoeren in een stroomkring te tekenen zoals op deze manier:
Untitled.png
(Dit zou dan een systeem zijn met een lichtsensor?)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 46439 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 07 september 2011 - 16:50

De sensoren van die borden zitten vol met elektronica, maar wat je hier tekent is een acceptabele analoge versie van zo'n ding. Nadeel van jouw versimpelde analoge versie is dat de lamp niet "aan" of "uit" zal zijn, maar vooral feller of minder fel zal branden. De elektronica in zo'n sensorkastje voorkomt dat, en zorgt voor wél branden (uitgangssignaal hoog) óf niet branden (laag). De voeding van het kastje zorgt er dus voor dat de elektronica kan werken, én dat er een potentiaal is om een uitgangssignaal te kunnen geven.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures