Springen naar inhoud

fitnessen


 • Log in om te kunnen reageren

#1

davy

  davy


 • >25 berichten
 • 34 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 07 oktober 2005 - 09:49

Hallo

Sinds enkele weken ga ik fitnessen. Een beetje conditietraining en verder werk ik wat met gewichten. Ik ben vrij groot en dan lijk je snel mager dus mijn bedoeling is om buiten een beter conditie ook wat 'gespierder' te worden.
Tot nu toe ben ik echter vooral wat afgevallen. Wat vet kwijt dus.
Ik vroeg mij nu af of het nodig is om extra vitaminen/vetten binnen te krijgen als je gaat fitnessen.
Ik heb al dikwijls gehoord: je zet vet om in spieren.
Klopt dit? En geld dit voor alle vetten?
Dus als ik veel frieten zou eten en dus veel vetten zou binnen krijgen kan ik die omzetten in spieren? Of alleen gezonde vetten? En wat zijn dan gezonde vetten? Veel bananen eten?
Mijn vraag is dus kort samengevat: Moet je zorgen voor extra vetten als je spieren wil kweken en wat kan je dan best eten om aan die vetten te geraken? (Ik wil niet beginnen met producten zoals creatine)
Bedankt alvast

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Gray

  Gray


 • >250 berichten
 • 334 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 oktober 2005 - 10:19

Creatine nemen, veel drinken en veel eten :wink:
en trainen ook, niet teveel op conditietraining maar op kracht.

(creatine is niet slecht hoor als je veel drinkt)

#3

Jekke

  Jekke


 • >250 berichten
 • 997 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 oktober 2005 - 10:31

Creatine is een eiwit, je hebt eiwitten nodig om spieren op te bouwen.

Maar vooral, naastde juiste voedingstoffen, heb je geduld nodig! Het duurd minstens drie maanden vooraleer je jezelf een beetje in volume ziet toenemen! Dus heel belangrijk, ga jezelf niet overbelasten binnen die drie maanden, daar zul je alleen maar negatieve effecten van ondervinden. Voorzichtig trainen en je lichaam volgt vanzelf wel.

#4

Gray

  Gray


 • >250 berichten
 • 334 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 oktober 2005 - 10:38

en nog een belangrijke tip, als je gaat trainen mag je niet alle spierzones tegelijk trainen maar gericht, dus een week enkel de armen trainen, de volgende week de buikstreek enz...
zo krijg je het meeste resultaat.

#5


 • Gast

Geplaatst op 07 oktober 2005 - 11:49

Veel eten en veel drinken?
Dus veel boterhammen, avondeten, een tussendoortje,...?
Dat helpt allemaal? Dat helpt je allemaal om spieren te kweken (mits training natuurlijk)?

#6

Miel

  Miel


 • >100 berichten
 • 106 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 oktober 2005 - 19:42

Pas op met krachttraining. Er zijn zo veel jongens (en meisjes trouwens ook), die door hun dromen, chronische spierblessures hebben opgelopen.

Fitness is helemaal niet zo gezond als men denkt, vooral als je echt intensief traint met hoge gewichten. Het is erg belastend voor je spieren en op den duur zullen ze sneller aftakelen dan iemand die minder intensief of meer cardio training doet. Daarnaast moet je als jongeman extra oppassen, want je lichaam ontwikkelt zich tot ongeveer je 30e jaar. Zo'n intensieve fitnesstraining kan soms slecht uitpakken op je lichaamsontwikkeling.

Verder is het ook misschien handig om te weten dat fitness mensen, die stoppen met trainen, hun postuur kwijt raken en behoorlijk dik kunnen worden. Je zei zelf al dat vet omgezet wordt in spier, maar zo kan ook spier weer omgezet worden in vet wanneer je ze onvoldoende traint :wink:

Maar goed, de keuze is natuurlijk aan jou. Zoals al gezegd is, eiwitten zijn erg belangrijk voor een goede verzorging van je spieren.
Discovery consists of seeing what everybody has seen and thinking what nobody has thought.

#7

Gray

  Gray


 • >250 berichten
 • 334 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 oktober 2005 - 19:46

Miss domme vraag maar `eiwitten`
dus zit er in het wit van een ei veel eiwitten?
of valt dat wel mee :shock:

#8

Miel

  Miel


 • >100 berichten
 • 106 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 oktober 2005 - 19:50

Klopt :shock: Eiwitten zijn een groep organische verbindingen, kenmerkend aan een specifieke opbouw. Eiwitten bestaan uit aminozuren. Dat zijn stoffen met een aminogroep, een zuurgroep en een restgroep, karakteristiek voor een aminozuur. Je hebt ongeveer 20 verschillende aminozuren.
Eiwitten zijn onmisbaar in het lichaam, omdat ze heel veel functies hebben, waaronder dus spieropbouw.
Discovery consists of seeing what everybody has seen and thinking what nobody has thought.

#9

Cassanne

  Cassanne


 • >1k berichten
 • 1349 berichten
 • VIP

Geplaatst op 10 oktober 2005 - 15:09

Je hoeft niet perse vet te eten (kan op zich ook geen kwaad), neem vooral veel zetmeel (brood, pasta, rijst, etc.).
Give a man a fire, and he's warm for a day. Set him on fire, and he's warm for the rest of his life!

#10


 • Gast

Geplaatst op 10 oktober 2005 - 19:51

Nog een vraagje. Het gaat mij er eigenlijk niet om om echt heel gespierd te zijn over mijn hele lichaam. Ik zou graag gewoon wat breder zijn omdat ik zo groot ben. Gewoon een bredere borstkas dus. Welke oefeningen helpen hier het beste? Dan is het misschien mogelijk om gewoon wat breder te worden zonder dat ik echt gespierd wordt. Ik heb geen zin om te moeten blijven fitnessen omdat ik anders later weer te dik wordt. Ik heb nu namelijk geen aanleg om bij te komen, dat wil ik zo houden. Ik heb eens gelezen dat pompen ervoor zou zorgen dat je borstkas verbreed. Weet iemand hier meer over?

#11

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8405 berichten
 • VIP

Geplaatst op 10 oktober 2005 - 22:15

inderdaad, veel 'ijzer pompen' vrij gewichten bijvoorbeeld kunnen hier goed aan helpen. Maar vergeet aub de kracht van de push-up niet. Deze is zo moeilijk en zo makkelijk te maken als je zelf wil.

hiermee zet je logischer wijs spanning op je borstspieren. Daardoor word je vanzelf breder. Vergeet ook je schouders niet (halters). Het belangrijkste is dat je niets te veel doet. Het ene heel veel doen en het andere niet zorgt er voor dat je een ongeproportioneerd lichaam krijgt.
"Meep meep meep." Beaker

#12

Jekke

  Jekke


 • >250 berichten
 • 997 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 oktober 2005 - 23:34

inderdaad, veel 'ijzer pompen' vrij gewichten bijvoorbeeld kunnen hier goed aan helpen. Maar vergeet aub de kracht van de push-up niet. Deze is zo moeilijk en zo makkelijk te maken als je zelf wil.

hiermee zet je logischer wijs spanning op je borstspieren. Daardoor word je vanzelf breder. Vergeet ook je schouders niet (halters). Het belangrijkste is dat je niets te veel doet. Het ene heel veel doen en het andere niet zorgt er voor dat je een ongeproportioneerd lichaam krijgt.

inderdaad, een lichaam uit proportie daar moet je voor oppassen

bench pressen is ook een onontbeerlijke oefening om breder te worden
misschien je nekspieren (ken de naam niet, bedpel die spieren bovenop je lichaam die van je nek naar je schouders lopen) wat achterwege laten, zodat je schouders verder lijken uit te steken
toch, ik verwittig je, daar je spreekt over enkel wat breder gaan lijken: als je bepaalde spiergroepen gaat trainen, gaan die spieren natuurlijk sterk ontwikkelen en algauw zul je makkelijk ontevreden gaan zijn over het contrast

ook moet je oppassen als je begint te trainen, een juiste lichaamshouding te hebben en je rugspieren en borstpieren evenwaardig trainen, anders zul je een verkeerde houding inbranden in je lichaam, dus belangrijk voor jou: zorg dat je schouders ontspannen naar beneden hangen, anders verlies je aan breedte die je zou kunnen hebben

#13

Mario

  Mario


 • >100 berichten
 • 141 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 oktober 2005 - 01:02

Veel kleine porties eten met veel eiwitten,vitaminen en gezonde vetten...dus 6 x daags eten maar kleine voedzame hoeveelheden dan kweek je snel spieren en blijf je droog.
Verder geen uren trainen maar elke spiergroep kort maar krachtig trainen :

- in het begin van de week de grote spiergroepen zoals rug,borst,buik
- daarna pas de armen,schouders,benen
- niet meer dan 3 x 8 herhalen per spiergroep (dus max. gewicht dat je kan nemen)
- zo weinig mogelijk cardio doen want dat werkt katabool en voor spieren moet je anabool hebben...
- voor de training veel koolhydraten nemen en na de training eiwitten

Creatine is bullshit...het heeft je wel wat meer kracht en uithouding maar vooral veel vocht(daarom kom je vlug enkele kilo's aan maar het is vocht dat weer verdwijnt als je er mee stopt)

Vet zet niet om in spier...vet verbrand bij training en door die training krijg je spieren maar beide staan los van elkaar.

Als je stopt met fitness verminderen je spieren terug en kweek je terug vet aan door de mindere beweging en de ondertussen gewoonte van veel te eten.

Blijf vooral van anabolen...die doen op enkele weken wat anders jaren kost maar bij stoppen verlies je terug alles en val je in een psychologische afgrond...doe je het toch laat je goed informeren en zorg voor een deftige nakuur met nolva of clomid anders verlies je zeker alles,je potentie en je vruchtbaarheid voor lange tijd...

Doorlees deze sites eens :

- http://forum.dutchbodybuilding.com/
- www.body-fitness.nl

Daar vind je alles...maar dan ook alles...
Veldslagen winnen betekend niet dat je de oorlog zal winnen...

#14


 • Gast

Geplaatst op 11 oktober 2005 - 09:40

Vet zet je niet om in spieren, maar vet kan wel opgeslagen worden tussen je spiercellen. Je hebt eiwitten/proteine nodig om spieren op te bouwen. Met eiwitten maakt je lichaam namelijk lichaamscellen aan, het zijn een soort bouwsteentjes waarmee je lichaam aan de gang kan. Als je dus veel traint met gewichten zal je lichaam de drang voelen zich aan te passen en grotere spieren te bouwen. Veel melk en eiwitten innemen is het beste voor je. Zorg ook dat je elke nacht 8 uur slaapt voor optimale spiergroei, train ook niet 2 dagen achter elkaar, je lichaam moet herstellen.

#15


 • Gast

Geplaatst op 11 oktober 2005 - 19:08

Altijd een dag rusten?
Dan zijn er toch veel mensen die verkeerd fitnessen...
Al die gespierde mannen zie je iedere dag in de fitness. En volgens mij doen ze toch altijd dezelfde oefeningen.
Of kan je na een tijdje als je al wat opgebouwd hebt wel 2 dagen na elkaar gaan.

Als ik ben gaan fitnessen voel ik mij de dag erna nooit stijf. Wil dat zeggen dat ik te lichte gewichten gebruikt heb of is dat normaal. Ik heb altijd het gevoel dat het weinig of geen nut gehad heeft als ik niks voel erna :shock:

Nog een vraagje. Ik voetbal ook dus mijn conditie is redelijk goed. Lopen is geen probleem. Toch ben ik dadelijk moe als ik step of een crosstrainer gebruik. Ik heb dan na enkele minuten al pijn in mijn kuiten!
Hoe komt dit??

Bedankt

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures