Pagina 1 van 1

Waarom kan je koolzuur niet gemengd houden.

Geplaatst: do 22 sep 2011, 20:12
door Jemini
Hey allemaal,

Ik ben op een zoektocht hoe ik mijn frisdrank lekker bubbelend kan houden ;) .

Wat is het probleem?

Koolzuur breekt uiteindelijk in water en koolstofdioxide.

De oplossing?

Een stofje vinden dat ik bij frisdranken kan gooien wat en niet slecht voor de gezondheid is EN de smaak niet beinvloed (tenzij het lekkerder wordt natuurlijk :P ).

Het is de bedoeling dat ik de oplossing zelf vindt, maar zonder oorzaak weet ik natuurlijk nooit een oplossing te vinden.

Voor zover coca cola info vrijgeeft.

Gaat het om Koolzuur dat als de fles open is (druk eraf) ''breekt'' in karbongas en water.

Onder druk houden zou dus een optie kunnen zijn, alleen weet ik niet hoe dit moet.

Re: Waarom kan je koolzuur niet gemengd houden.

Geplaatst: za 24 sep 2011, 01:55
door Marko
Gewoon de dop op de fles laten.

Re: Waarom kan je koolzuur niet gemengd houden.

Geplaatst: za 24 sep 2011, 21:10
door Mrtn
Koud houden helpt voor het oplossen van meer koolstofdioxide in water.

Bekijk het evenwicht van het zuur tot koolstofdioxide en vraag je af wat de factoren zijn die het verschuiven