Springen naar inhoud

Intelligentie en agorafobie


 • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

djago1980

  djago1980


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 24 september 2011 - 17:01

Goede dag,

Laat ik allereerst beginnen te zeggen dat ik absoluut NIET het idee heb hoogbegaafd te zijn, wel een stukje intelligenter dan gemiddeld en misschien hierdoor ook gevoeliger. Ik ben op sommige gebieden dan ook high sensitive en mede hierdoor en door gepest te zijn ( Ik gok dat dit er ook mee te maken heeft) heb ik agorafobie gekregen oftewel straatvrees.

Ik kreeg zo'n 8 jaar terug de ervaring van paniekaanvallen op mijn werk ( kantoor) en in winkels en wist niet zo goed wat ik er mee aan moest en kwam er eigenlijk later pas achter dat het dit was ( anders was ik nooit weggelopen uit deze situaties, zodat de agorafobie terrein kon winnen.

Ik ben toen ik hierachter kwam gelijk naar de huisarts gegaan en naar een instelling voor therapie. Ik had cognitieve therapie en gewoon praten met therapeut en hiernaast groepstherapie maar het probleem zat het hem bij mij in dat alles wat er gezegd werd ik dondersgoed zelf al had verzonnen en ik het idee had dat ik met een paar simpele menen zat te praten en dat ik me hier "te slim" voor voelde.

Nogmaals ik heb helemaal niet het idee dat ik beter ben dan andere en hoog intelligent, maar ik kom mezelf wel tegen op het moment dat ik discussies voer met mensen of gesprekken, dat ik vaak in mijn hoofd al veel verder ben dan dat men zegt. (Wel moet ik zeggen dat 85% of misschien wel meer van de dingen en berekeningen die ik hier zie staan bij formulies voor mij abracadabra is. Ik heb diverse iq tests gedaan online en eigenlijk kwam ik altijd wel op een net cijfer, maar wat ik hier op het forum zag, is dat dit niets voorsteld en ben het hier mee eens.)

Nu is mijn vraag eigenlijk het volgende. Ik probeer tegenwoordig zo min mogelijk te vermeiden, maar ik blijf toch op een niveau zitten dat ik niet verder kom en wil best in therapie MAAR weet nu al wat er dan gezegd gaat worden en het mag eigenwijs klinken, maar heb dan al zoiets van ja dat weet ik al en juist hierdoor vind ik het een lastig idee om mijn eigen gedachtes te veranderen en hierdoor uit dit spiraal te komen. Heeft er iemand ervaring hiermee? Of bij jezelf of bij iemand uit je omgeving of misschien ben je zelf wel therapeut en kom je dit vaker tegen.

Mocht dit absoluut niet iets zijn voor dit forum, mijn excuses,, maar ben wel erg benieuwd hoe jullie hier over denken.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

317070

  317070


 • >5k berichten
 • 5611 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 24 september 2011 - 19:11

We gaan hier geen persoonlijke problemen bespreken. Daar biedt Wetenschapsforum geen plek voor; hoewel mensen vaak goedbedoelde adviezen kunnen geven, is het ons beleid om mensen door te verwijzen naar huisarts/specialist. Ook in jou geval doen we dat dus bij deze.

Hier komt een slotje op.
What it all comes down to, is that I haven't got it all figured out just yet
And I've got one hand in my pocket and the other one is giving the peace sign
-Alanis Morisette-

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures