Springen naar inhoud

- - - - -

Meer zware metalen in bloed van jeugd in genks industriegebied


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 28 september 2011 - 15:37

Meer zware metalen in bloed van jeugd in Genks industriegebied

Jongeren die in de buurt van het industriegebied Genk-Zuid hebben een verhoogde concentratie van zware metalen in hun lichaam. Dat verhoogt de kans op het ontwikkelen van kanker of de verstoring van de hormonale activiteit, zeggen onderzoekers van het Steunpunt Milieu en Gezondheid, die de studie uitvoerden.

Tussen 2007 en 2010 werden van 200 jongeren van 14 en 15 jaar uit de omliggende wijken bloed-, haar- en urinestalen gecontroleerd en vergeleken met een controlegroep elders in Vlaanderen. Jongeren die in het Genkse industriegebied wonen, hebben tot 18 procent meer cadmium in hun urine dan de gemiddelde jonge Vlaming. In het bloed van de deelnemers werd ruim 32 procent meer chroom vastgesteld dan gemiddeld. Het percentage van toxisch arseen ligt tot 32 procent hoger. Daarnaast wordt een jongere in Genk-Zuid tot 33 procent meer blootgesteld aan PAK's, giftige stoffen die ontstaan door verkeersemissie en verbranding van organische materialen.

...

Lees verder: http://www.eosmagazi...5/xmfid/12.aspx

Bron: EOS Magazine

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures