Springen naar inhoud

- - - - -

Niet bij ouders slapen gelinkt aan babystress in bad


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 28 september 2011 - 15:38

Niet bij ouders slapen gelinkt aan babystress in bad

Baby's die niet bij hun ouders in de kamer slapen, hebben een hoger stressniveau tijdens het in bad gaan dan kinderen die wel de ouderslaapkamer delen. Dit concludeert NWO-onderzoeker Carolina de Weerth van de Radboud Universiteit Nijmegen. De resultaten van haar onderzoek worden op 30 september gepubliceerd in het tijdschrift Psychoneuroendocrinology.

Biologe Carolina de Weerth analyseerde samen met haar collega Marieke Tollenaar gegevens van 163 moeders en hun kinderen. Alle moeders hielden in de eerste twee maanden na de geboorte van hun kind een dagboek bij. Hierin schreven ze dagelijks op waar en hoelang het kind de nacht ervoor geslapen had. Ongeveer een kwart van de baby's sliep vrijwel altijd in een andere kamer dan die van hun ouders, en rond de veertig procent vrijwel deelde altijd de ouderslaapkamer. De rest van de kinderen sliepen soms in de eigen kamer en soms bij de ouders. De Weerth: 'Vervolgens hebben we het cortisolniveau in het speeksel van elke baby gemeten na afloop van een tweetal stressmomenten, waaronder in bad gaan.' Het hormoon cortisol komt vrij bij stress. Uit de metingen bleek dat baby's die afgezonderd van hun ouders slapen, gemiddeld een bijna veertig procent hoger stressniveau hebben bij het in bad gaan dan baby's die wel op de kamer van hun ouders slapen.

...

Lees verder: http://www.nwo.nl/nw...ges/NWOP_8M5B2W

Bron: NWO nieuws

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures