Springen naar inhoud

* * * * * 1 stemmen

Ook elektron en een gat vormen cooperpaar


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 29 september 2011 - 09:37

Ook elektron en een gat vormen Cooperpaar

Toen hij op de goede plek in zijn metingen een piek zag optreden, wist Marijn Versteegh het direct: “Dit is het, dit is heel bijzonder.” De promovendus aan de Universiteit Utrecht had op dat moment iets gezien wat door niemand eerder was waargenomen. Goed, zijn begeleider was niet direct volledig overtuigd, maar na extra experimenten was ook hij om. Versteegh was voor het eerst getuige geweest van zogeheten Cooperparen in een halfgeleider.


Parenvorming
Normaal gesproken denkt men bij ‘Cooperparen’ aan supergeleiders, de bijzondere materialen die bij een bepaalde – veelal zeer lage – temperatuur hun weerstand compleet verliezen. Volgens de BCS-theorie, die zulke supergeleiders beschrijft, verdwijnt de weerstand omdat elektronen paren vormen, de zogenoemde Cooperparen. Bij een voldoende lage temperatuur smelten alle Cooperparen samen tot een collectief dat zich ongehinderd door het hele materiaal kan bewegen: supergeleiding.

...

Lees verder: http://www.kennislin...rmen-cooperpaar

Bron: Kennislink

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures