Springen naar inhoud

- - - - -

Bijen raken door uitlaatgassen tomtom kwijt


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Drieske

    Drieske


  • >5k berichten
  • 10217 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 10 oktober 2011 - 10:26

Bijen raken door uitlaatgassen TomTom kwijt

Britse wetenschappers vermoeden dat microscopische vervuiling afkomstig van zwaar wegverkeer de hersenen van honingbijen aantast, waardoor de insecten verdwalen.


De nanodeeltjes zouden het bloed en vervolgens de hersenen van bijen binnendringen en daar het natuurlijke navigatiesysteem verstoren.

Bijen kunnen dan na een zoektocht naar nectar de weg naar hun kolonies terug niet meer vinden. Dit zou een bijdrage kunnen leveren aan de mysterieuze bijensterfte die wetenschappers aanduiden met Colony Collapse Disorder (CCD).

Rapport
Dat er mogelijk een relatie bestaat tussen luchtvervuiling en bijensterfte werd vorig jaar al beschreven in een rapport van het Amerikaanse landbouwministerie.

Aan de Universiteit van Southampton is nu een speciaal team van ecologen en neurowetenschappers samengesteld, dat in de komende drie jaar het precieze verband tussen vervuilende verbindingen uit dieselmotoren en CCD gaat uitpluizen.


Lees verder: http://www.nu.nl/wet...mtom-kwijt.html

Bron: Nu.nl
Zoek je graag naar het meest interessante wetenschapsnieuws? Wij zoeken nog een vrijwilliger voor ons nieuwspostteam.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures