Springen naar inhoud

Hervorming so in belgiŽ


 • Log in om te kunnen reageren

#1

sousou

  sousou


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 16 oktober 2011 - 18:41

Voor sommige leerlingen is de overstap naar het secundair een struikelblok. Er is een groot verschil tussen de aanpak in het lager en de aanpak in het secundair.
De hervorming beoogt dat leerlingen in de 1e graad kunnen proeven van heel veel verschillende domeinen, waardoor ze - meer dan nu het geval is - een geÔnformeerde keuze zullen kunnen maken
Zo vind ik het een goed idee dat de lesinhoud van het eerste jaar secundair onderwijs voor iedereen gelijk zal zijn en iedereen dezelfde vakken zal dienen te volgen dat is een vooruitgang, al moet men wel vermijden dat het watervalsysteem naar de tweede graad wordt verschoven.

Souad

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

317070

  317070


 • >5k berichten
 • 5611 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 16 oktober 2011 - 19:07

Naar mijn bescheiden mening zou men al vroeger moeten beginnen kiezen. Nu houdt men te lang kinderen van allerlei pluimage tezamen in 1 groep, en dat komt niemand ten goede.

Maar om iedereen van zowel latijn als houtbewerking te laten proeven vind ik eigenlijk onzin. Daar heeft niemand iets aan. Kiezen is niet gemakkelijk, maar het is ook niet zo belangrijk, je kiest voor iets en je gaat er gewoon in verder.
What it all comes down to, is that I haven't got it all figured out just yet
And I've got one hand in my pocket and the other one is giving the peace sign
-Alanis Morisette-

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures