Springen naar inhoud

- - - - -

Onscherpe foto’s worden weer scherp


 • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

  DePurpereWolf


 • >5k berichten
 • 9240 berichten
 • VIP

Geplaatst op 20 oktober 2011 - 09:38

Onscherpe foto’s worden weer scherp
Een veelbelovende sneakpreview van Adobe

Veel Ooohs en Aaahs tijdens een sneakpreview op het congres Adobe MAX 2011 dit jaar. De makers van (onder andere) Photoshop gaven een voorproefje van een nieuwe truc in fotobewerking: men neme een bewogen foto, klikt op een paar knoppen en voilà, daar heb je weer een scherp plaatje!

Wat Adobe (globaal gezien) doet, is proberen te achterhalen hoe het plaatje is vervormt en dan vanaf het onscherpe plaatje terugrekenen. De strategie is bij wetenschappers wel bekend, maar hoe kun je het best de vervorming bepalen en hoe reken je dan terug? Dat probleem houdt wetenschappers al jaren bezig....

Lees verder: http://www.kennislin...den-weer-scherp

Bron: Kennislink

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Zieleleek

  Zieleleek


 • >100 berichten
 • 121 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 november 2011 - 19:34

Men zou misschien tevens een fototoestel kunnen ontwikkelen dat zélf bv. zo precies mogelijk de beweging (ten opzichte) van de sensor registreert. Dit dan elektronisch verwerken om de foto te 'reconstrueren'. Het een en ander moet dan wel geregeld / uitgeschakeld kunnen worden, omdat technische onvolkomenheden (on)bewust kunnen bijdragen aan de schoonheid, de ontroering, van een foto, een momentopname, vaak vooral na (vele) jaren.

Veranderd door Zieleleek, 02 november 2011 - 19:40


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures