Onscherpe foto’s worden weer scherp

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 9.240

Onscherpe foto

Onscherpe foto’s worden weer scherp

Een veelbelovende sneakpreview van Adobe


Veel Ooohs en Aaahs tijdens een sneakpreview op het congres Adobe MAX 2011 dit jaar. De makers van (onder andere) Photoshop gaven een voorproefje van een nieuwe truc in fotobewerking: men neme een bewogen foto, klikt op een paar knoppen en voilà, daar heb je weer een scherp plaatje!


Wat Adobe (globaal gezien) doet, is proberen te achterhalen hoe het plaatje is vervormt en dan vanaf het onscherpe plaatje terugrekenen. De strategie is bij wetenschappers wel bekend, maar hoe kun je het best de vervorming bepalen en hoe reken je dan terug? Dat probleem houdt wetenschappers al jaren bezig.


<object width="425" height="350"></param></param><embed src="" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>


...


Lees verder: http://www.kennislink.nl/publicaties/onsch...den-weer-scherp


Bron: Kennislink

Gebruikersavatar
Berichten: 121

Re: Onscherpe foto

Men zou misschien tevens een fototoestel kunnen ontwikkelen dat zélf bv. zo precies mogelijk de beweging (ten opzichte) van de sensor registreert. Dit dan elektronisch verwerken om de foto te 'reconstrueren'. Het een en ander moet dan wel geregeld / uitgeschakeld kunnen worden, omdat technische onvolkomenheden (on)bewust kunnen bijdragen aan de schoonheid, de ontroering, van een foto, een momentopname, vaak vooral na (vele) jaren.

Reageer