Springen naar inhoud

Half door laat glas.


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Bert F

  Bert F


 • >1k berichten
 • 2589 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 oktober 2011 - 16:43

ik ben opzoek naar de reden (en eventueel een aantal artikeltjes over) waarom glas gebruikt in bijvoorbeeld kantoor gebouwen half doorlaatbaar gemaakt kan worden?

Als je buiten staat reflecteert het licht volledig en kan je onmogelijk binnen kijken maar als je binnen staat zie je gewoon wat er buiten gebeurd hoe kan men dat maken?

Groeten.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 46561 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 23 oktober 2011 - 16:59

Als je buiten staat reflecteert het licht volledig

misverstand
het is gewoon een spiegel, maar dan ipv een volledige metaallaag er achterop is de metaallaag er op gespetterd waardoor er kleine gaatjes in zitten, zo'n beetje zoals je licht door de gaatjes in een weefsel ziet schijnen.

Jij staat in een goed verlichte ruimte (zónder uitzondering, let er maar eens op!) en de ruimte achter de halfdoorlatende spiegel is maar matig verlicht. 95 % van het licht dat van de spiegel in je oog komt is dus spiegelbeeld van jou en jouw omgeving. Maar een paar procent is licht dat dóór de poreuze spiegellaag heendringt, en dat is niet voldoende om je een fatsoenlijk beeld te geven van wat er zich achter die spiegel afspeelt.

Andersom ligt die verhouding heel anders: de achterkant is ontspiegeld, álle licht dat door die spiegel komt wordt dus gezien dooe iemand áchter die spiegel, bovendien verstoord door maar heel weinig licht dat uit de achterruimte weerkaatst op de achterkant.

Soms wordt de fout gemaakt de ruimte achter de spiegel te sterk te verlichten, en kun je wel degelijk een en ander achter de spiegel zien. Kijk maar goed naar het plafond: niet zelden kun je verlichtingspunten zien die je boven jouw hoofd niet terugvindt: je kijkt er dus inderdaad doorheen.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#3

Bert F

  Bert F


 • >1k berichten
 • 2589 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 oktober 2011 - 16:33

voor een cursus optische materialen moet ik een voordracht geven ik dacht dit als onderwerp te nemen. iemand links? of een beter onderwerp met wat materiaal?
Groeten.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures