Springen naar inhoud

- - - - -

Afwijkende hersenactiviteit pedofiel


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Wien Ee

    Wien Ee


  • >1k berichten
  • 3134 berichten
  • VIP

Geplaatst op 23 oktober 2011 - 19:04

Met een hersenscan blijkt het mogelijk om vast te stellen of een man die naar foto’s van blote kinderen en volwassenen kijkt pedofiel is. Hebben we daarmee een wapen tegen pedofilie in handen?

Wanneer pedofielen afbeeldingen van blote kinderen bekijken, is de activiteit in hun hersenen anders dan bij niet-pedofielen. Dat blijkt uit onderzoek van psycholoog Jorge Ponseti van de Christian Albrechts Universiteit in het Duitse Kiel. Ponseti en zijn collega’s scanden de hersenen van 24 zelfverklaarde pedofielen die naar foto’s van blote mannen, vrouwen, jongens en meisjes keken. Ter vergelijking scanden ze ook de hersenen van 32 mannen die zeiden geen pedoseksuele gevoelens te koesteren.

Ponseti onderzocht zowel homo- als heteroseksuele pedofielen die vrijwillig therapie ondergingen om te leren met hun pedoseksuele gevoelens om te gaan. Hij vergeleek de hersenactiviteit van zijn proefpersonen bij het zien van een bloot meisje met die bij het zien van een blote vrouw en de hersenactiviteit bij het zien van een blote jongen met die bij het zien van een blote man. Door vervolgens de individuele hersenrespons te vergelijken met de gemiddelde groepsrespons wist Ponseti 53 van de 56 proefpersonen (95%) correct te identificeren als wel of niet pedofiel.

Geplaatste afbeelding
Links: in kleur de verschillen in hersenactiviteit tussen de pedofielen en de controlegroep die foto’s van jongens en mannen bekeken. Rechts: het verschil in hersenactiviteit tussen pedofiele en niet-pedofiele mannen die de naaktfoto’s van meisjes en vrouwen bekeken. Ponseti denkt dat homoseksuele pedofielen sterker afwijken in hun seksuele ontwikkeling. Dat zou verklaren waarom de verschillen op de linkerkant van de afbeelding groter zijn dan aan de rechterkant.
Bron, lees verder:
NWT

Wetenschappelijk artikel (abstract):
Jorge Ponseti, et al.: Assessment of Sexual Orientation Using the Hemodynamic Brain Response to Visual Sexual Stimuli

Veranderd door confusie, 23 oktober 2011 - 19:04

Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures