Springen naar inhoud

- - - - -

Virtuele verpleegster bespaart geld en is effectief


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Drieske

    Drieske


  • >5k berichten
  • 10217 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 02 november 2011 - 14:26

Virtuele verpleegster bespaart geld en is effectief

De tijd dat een verpleegster de tijd neemt voor haar patiŽnt is gelukkig nog niet voorbij. Maak kennis met de virtuele verpleegster. Deze dame is 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbaar om haar patiŽnten gerust te stellen.


Onderzoekers van de Noordoostelijke Universiteit (Boston) hebben de virtuele verpleegster tot leven gewekt. Ze heet Elizabeth en ziet er vriendelijk uit.

Uit een recent onderzoek blijkt dat het effect van een virtuele verpleegster positief is. Een maand nadat patiŽnten uit het ziekenhuis waren ontslagen, wisten de patiŽnten met een virtuele verpleegster vaker de diagnose te vertellen dan andere patiŽnten. Daarnaast waren zij eerder bereid om een vervolgafspraak met een arts te maken.
ďElizabeth toont empathie wanneer patiŽnten problemen hebbenĒ, legt professor Timothy Bickmore uit. ďDe meeste patiŽnten vinden dit fijn.Ē

Empathie

Elizabeth ziet er als een echte verpleegster uit. Hierdoor is zij gemakkelijk in de omgang, vooral voor mensen die niet veel computerervaring hebben. ďDe meeste mensen reageren angstig als zij horen dat een computer voor hen gaat zorgenĒ, zegt fysicus Joseph Kvedar. Elizabeth is het bewijs dat een computer helemaal niet Ďengí hoeft te zijn. Ze ziet er niet uit als een mens van vlees en bloed, maar ze reageert wel als een mens.


Lees verder: http://www.scientias...effectief/49338

Bron: TechnologyReview (published by MIT) ( http://www.technolog...ne/39035/page1/ )

Video: http://www.technolog.../video/?vid=753
Zoek je graag naar het meest interessante wetenschapsnieuws? Wij zoeken nog een vrijwilliger voor ons nieuwspostteam.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures