Springen naar inhoud

- - - - -

Wiskundigen als terroristen-identificeerders


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Drieske

    Drieske


  • >5k berichten
  • 10217 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 02 november 2011 - 14:43

Wiskundigen als terroristen-identificeerders

Wiskundige methoden als speltheorie kunnen helpen bij het identificeren van de belangrijkste figuren en hun rangorde in terroristische netwerken. Het gebruik van die modellen kan zo leiden tot eerdere uitschakeling van die spilfiguren. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Tilburg.


De tot nu toe gebruikte analyses richtten zich vooral op de structuur van de netwerken: de hoeveelheid ontmoetingen van verdachten om te bepalen wie de belangrijkste personen waren in een netwerk.
 Herbert Hamers, hoogleraar speltheorie, en zijn collega’s Bart Husslage en Roy Lindelauf betrokken er in hun onderzoek ook andere, vaak persoonlijke informatie over verdachten bij. Ze onderzochten gegevens van de casussen van terroristische aanslagen van de Jemaah Islamiyah op Bali en van Al Qaida, in de Verenigde Staten op 11 september 2001. 
De wetenschappers verzamelden informatie op basis van andere, kwalitatieve gegevens over de verdachten. Denk hierbij aan vragen als: bezochten zij bepaalde bijeenkomsten of plaatsen bezochten, en zo ja, wanneer en hoe vaak? Namen zij deel aan trainingskampen? Hoe radicaliseerden zij – iets wat blijkt uit onder meer het maken van een zelfmoordtestament en het verheerlijken van martelaarschap?


Lees verder: http://www.kennislin...tie-terroristen

Bron: Universiteit van Tilburg
Zoek je graag naar het meest interessante wetenschapsnieuws? Wij zoeken nog een vrijwilliger voor ons nieuwspostteam.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures