Springen naar inhoud

Hulp met dataverzameling onderzoek


  • Log in om te kunnen reageren

#1

PetEUR

    PetEUR


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 07 november 2011 - 13:26

Beste leden van het wetenschapsforum,

Momenteel doe ik voor onderzoek mijn master thesis Finance & Investments aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit Rotterdam. Het houdt zich bezig met vrouwen aan de top in het MKB, returns van dit soort bedrijven en de aanwezigheid van privaty equity in dit soort bedrijven. Voor mijn dataset ben ik op zoek naar MKB bedrijven die voldoen aan de volgende voorwaarden:
1) Een vrouw aan de top OF 25%-75% vrouwen in het management
2) EBIT > 500.000 EUR
3) Minimaal 5 jaar operationeel
4) Geen financiele instellingen, fondsen, onroerend goed of private equity fondsen

Momenteel struin ik een beetje het internet af op zoek naar dit soort bedrijven om vervolgens in de REACH/ORBIS database financiele cijfers te zoeken. Helaas blijkt dit een behoorlijk lastige opgave te zijn. Er is vrij weinig gepubliceerd (of in ieder geval moeilijk te vinden) over vrouwen aan de top in MKB. Mocht ik vervolgens een bedrijf vinden met een vrouw aan de top, dan is er in de REACH/ORBIS database weinig informatie te vinden betreft winstgevendheid (lees: zelden jaarverslagen gepubliceerd/gedeponeerd). Enig succes is geboekt met de Sprout Female Business Heroes lijst en Zakenvrouw van het jaar, maar daar houdt het al gauw op. Andere methode was het afstruinen van vrouwennetwerken (gebaseerd op aanwezigheid in allevrouwennetwerken.nl), maar er zitten hier nooit echt grote bedrijven tussen. Heel veel ZZP'ers of bedrijven die niet in aanmerking komen.

Heb ook zojuist contact gezocht met de Kamer van Koophandel om te kijken in hoeverre zij iets voor mij kunnen betekenen, maar grote kans is dat mij dat heel veel geld gaat kosten.

Hebben jullie enige tips of ideeŽn hoe ik dit anders/beter/verder aan kan pakken?

Met vriendelijke groet,

Peter

Veranderd door PetEUR, 07 november 2011 - 13:29


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures