Leve het sudderlapje

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 9.240

Leve het sudderlapje

Leve het sudderlapje


De voedingswaarde van vlees stijgt wanneer je het kookt. Pas nadat we hadden geleerd ons vlees boven een vuurtje te houden, hadden we de energie om serieus van aap tot mens evolueren. Je kunt dus ook zeggen dat de evolutie ons afhankelijk heeft gemaakt van onze kookkunst, suggereert Harvard-onderzoeker Richard Wrangham in PNAS.


Afbeelding

Sinds 1,9 miljoen jaar beproefd recept.


Het zou kunnen verklaren hoe het komt dat het koken van vlees letterlijk ingebakken zit in vrijwel alle menselijke culturen.


...


Lees verder: http://www.c2w.nl/leve-het-sudderlapje.169678.lynkx


Bron: Technische weekblad


Verborgen inhoud
take that D. Stapel, vleeseten leidt tot beschaving

Berichten: 1.816

Re: Leve het sudderlapje

Toen ik dat las kwamen er wel wat vraagtekens over de grotere voedingswaarde en de conclusie die eruit getrokken is. Is dat nou gemeten met 100 g rauw tegen 100 g gebraden/gekookt vlees? Of 2 gelijke stukjes vlees van 100 g waarvan de één rauw en de andere gebraden/gekookt is?


Waar ik eerder aan zou denken is dat een gebraden stukje langer goed blijft en lichter verteerbaar is. En als het lichter verteerbaar is, dan is toch ook de voedingswaarde groter?

Maar gewoon gedroogd vlees is ook in vele culturen bekend en lang(er) houdbaar.
LiA

Gebruikersavatar
Pluimdrager
Berichten: 4.168

Re: Leve het sudderlapje

Het gaat niet om de voedingswaarde van het vlees zelf, maar om de verteerbaarheid in het menselijk maagdarmkanaal.


Rauwe biefstuk verteert maar gedeeltelijk. Rendement is laag zou je kunnen zeggen.
Hydrogen economy is a Hype.

Reageer