Ph en indicatoren

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 1

Ph en indicatoren

Voor biologie hebben wij een practicum moeten doen waarbij we aantonen welke voedingsstoffen er in bepaalde voedingsmiddelen zitten. Nou is dit wel goed gedaan, alleen is het bij de resultaten moeilijk om te bevestigen of de kleur aangeeft dat bv glucose in brood zit.

Als eerst hadden we een proef gedaan waarbij we alleen eiwitten, glucose, zetmeel en vitamine c aantoonden.

Daarna moesten we een andere proef doen op dezelfde manier alleen dan met voedingsmiddelen (brood, kaas, melk en chips) in plaats van alleen glucose en zetmeel..

Bij de resultaten is de kleur bij proef 1 donkerder dan proef 2, nou vraag ik me af of dat te maken heeft met de hoeveelheid voedingsstof? We hadden aan de eerste proef en tweede proef wel water toegevoegd.. Is het zo dat als de pH van de oplossing hoger is, dat de kleur dan 'intenser' is?

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 51.265

Re: Ph en indicatoren

weekend schreef:Als eerst hadden we een proef gedaan waarbij we alleen eiwitten, glucose, zetmeel en vitamine c aantoonden.

Daarna moesten we een andere proef doen op dezelfde manier alleen dan met voedingsmiddelen (brood, kaas, melk en chips) in plaats van alleen glucose en zetmeel..
Het kan ongetwijfeld verhelderend werken als je vertelt om welke indicator(en) het gaat, en hoe je die in beide gevallen toepast, en waarom je vermoedt dat pH een rol zou kunnen spelen bij de kleurintensiteit.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Reageer