Springen naar inhoud

- - - - -

Geen pil voor mannen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 16 november 2011 - 11:16

Geen pil voor mannen
Verhogen hormonen in milieu de kans op prostaatkanker?

Hoe meer vrouwen de pil slikken, hoe groter de kans dat mannen prostaatkanker krijgen. Die op het eerste gezicht bizarre link leggen Canadese onderzoekers in het online-tijdschrift BMJ Open.

Geplaatste afbeelding
Oestrogeen.

Met seks heeft het niets te maken. Wel met de hormonen uit die pil (en metabolieten daarvan) die via de urine, het riool en het oppervlaktewater in het drinkwater belanden. De huidige avalwaterzuiveringen houden dergelijke stoffen heel slecht tegen. En in de medische literatuur is al een paar keer het vermoeden geuit dat zulke hormonen, in het bijzonder oestrogenen, het risico op prostaatkanker verhogen.

David Margel en Neil Fleshner (University of Toronto) hebben nu voor een groot aantal landen de statistieken van het anticonceptiepilgebruik naast die van het aantal gevallen van prostaatkanker gelegd. Inderdaad bleek er een significant statistisch verband te bestaan. In Europa blijkt dat verband het sterkst.

...

Lees verder: http://www.c2w.nl/ge...en.172308.lynkx

Bron: C2W

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures