Springen naar inhoud

- - - - -

ChemicaliŽn gaswinning in brabant openbaar


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 17 november 2011 - 10:21

ChemicaliŽn gaswinning in Brabant openbaar

Voor het eerst worden gegevens openbaar over chemische stoffen die in Nederland veelvuldig worden gebruikt om moeilijk bereikbaar gas uit de bodem te kunnen halen. Het gaat hierbij om het kraken van gesteente, het zogeheten fraccen.

Deze methode kwam in opspraak vanwege milieu- en veiligheidsrisico's, zoals vervuiling van drinkwater en aardbevingen, in verband met winning van schaliegas, waarbij ook wordt gefract. Een proefboring staat op stapel in Boxtel, mogelijk vervolgd in Helvoirt. Directe aanleiding voor openbaarmaking is een beroepsprocedure van het Brabants Dagblad tegen de weigering van minister Verhagen (El&I) om de krant een overzicht te verstrekken van chemicaliŽn die in 2010 blijken te zijn gebruik bij het kraken van zandsteen voor de gasexploratie bij Brakel en Wijk en Aalburg. Volgens de minister schendt publicatie van deze 'zeer concurrentiegevoelige informatie' het belang van het betrokken mijnbouwbedrijf Northern Petroleum Nederland (NPN). NPN gaf zijn bezwaren gisteren op tijdens een hoorzitting van het ministerie. ,,Wij hebben hier goed over nagedacht en zien in dat transparantie belangrijk is. Wij willen de maatschappij aangeven hoe en wat wij aan het doen zijn", wees manager Nico Tielens van NPN op de publieke onrust in Europa over schaliegaswinning.

....

Lees verder: http://www.bndestem....icle9873875.ece

Bron: BN De Stem

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures