Springen naar inhoud

is dit echt?


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Animus

  Animus


 • >100 berichten
 • 232 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 oktober 2005 - 06:59

heb een leuke site gevonden waar ze een proef doen
,et een zwevend object.
vraag me alleen af of dit niet doorgestoken kaart is.
de site is wel franz en het filmje kan je onderaan bekijken.
ben beniewd naar jullie reacties :shock:

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Brinx

  Brinx


 • >1k berichten
 • 1433 berichten
 • Lorentziaan

Geplaatst op 11 oktober 2005 - 08:43

Die 'lifters' zijn wel echt gebouwd, maar de theoretische onderbouwing op die site is onzin. Lifters werken doordat ze lucht ioniseren door middel van een sterke gradient van het electrisch veld (rondom de draadjes die je in de foto's kunt zien, bovenaan de lifter), gegenereerd door een hoogspanningsbron, en vervolgens deze geioniseerde lucht naar beneden versnellen doordat deze aangetrokken wordt tot de andere pool (de folie / platen, onderaan de lifter) en daar geneutraliseerd wordt. Omdat de lifter lucht naar beneden versnelt, wordt hij zelf naar boven versneld. Het is dus gewoon een andere manier om lift te genereren door lucht naar onder te 'duwen'. Niets te maken met antizaartekracht of wat dan ook!

Het nadeel van een lifter is dat ze tot nu toe alleen in uiterst lichte uitvoeringen gemaakt kunnen worden: om een hoop lucht snel naar beneden te duwen is veel draad en oppervlak nodig, en hierin gaat het grootste gedeelte van de massa van de lifter zitten. Een lifter heeft dan wel geen bewegende delen, maar efficient is hij niet! De hoogspanningsbron blijft dan ook altijd op de grond staan, en is met de lifter verbonden d.m.v. een stel draadjes. Dat ding is veel te zwaar om getild te worden door zo'n fragiel toestelletje. :shock:

[edit]: die pagina heeft toch wel de redelijke verklaring voor dat effect die ik noemde: http://jnaudin.free....kpsim/index.htm .

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures