Contactlens maakt terminator werkelijkheid

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 10.179

Contactlens maakt terminator werkelijkheid

Contactlens maakt Terminator werkelijkheid


De Terminator wordt werkelijkheid. Ongeveer. Wetenschappers werken aan een contactlens die info op het oog projecteert.

De contactlens bevat in het midden een piepklein LED-lampje dat oplicht als het een draadloos signaal wordt verzonden. Dat LED-lampje kan door zo’n signaal dus één pixel projecteren, zo is binnenkort onder de titel ‘A single-pixel wireless contact lens display’ in het blad Journal of Micromechanics and Microengineering te lezen.


Nog een lens


Maar die pixel ziet de mens in eerste instantie niet, omdat de afstand tussen de pixel en het oog zo klein is. Daarom ontwikkelden de onderzoekers een superdunne tweede lens die ervoor zorgt dat de mens het licht van het LED-lampje wel helder kan zien.


Zien


De onderzoekers tonen daarmee aan dat het mogelijk is om informatie en afbeeldingen via een contactlens direct in het gezichtsveld van mensen te laten zien. De ontwikkelde contactlens is met één LED-lampje nog vrij eenvoudig. Maar in de toekomst moet de contactlens meerdere pixels laten zien. Uiteindelijk is het de bedoeling dat mensen met behulp van hun contactlens informatie kunnen zien. En dat zonder dat anderen dat in de gaten hebben.


Lees verder: http://www.scientias.nl/contactlens-maakt-...elijkheid/50483


Bron: Discovery News ( http://news.discovery.com/tech/computerize...ens-111121.html )
Zoek je graag naar het meest interessante wetenschapsnieuws? Wij zoeken nog een vrijwilliger voor ons nieuwspostteam.

Reageer