Het isoleren van melkvet
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 73
Het isoleren van melkvet
Hallo iedereen,
We hebben een oplossing van 10ml volle melk, 10 ml ethanol en 2 ml ammonia. Maar waarom wordt er hier juist ammonia toegevoegd?
Ik denk dat het iets te maken heeft de proteïnen die gebonden worden omdat COOH --> COO - gaat . De oplossing wordt dus hydrofiel waardoor water aangetrokken wordt en deeltjes neerslaan. Maar dit zal niet gebeuren door NH3 toe te voegen . Waarom niet ?
Mvg
Habilis5
We hebben een oplossing van 10ml volle melk, 10 ml ethanol en 2 ml ammonia. Maar waarom wordt er hier juist ammonia toegevoegd?
Ik denk dat het iets te maken heeft de proteïnen die gebonden worden omdat COOH --> COO - gaat . De oplossing wordt dus hydrofiel waardoor water aangetrokken wordt en deeltjes neerslaan. Maar dit zal niet gebeuren door NH3 toe te voegen . Waarom niet ?
Mvg
Habilis5
- Berichten: 10.179
Re: Het isoleren van melkvet
Iemand die hier een handje kan toesteken?
Zoek je graag naar het meest interessante wetenschapsnieuws? Wij zoeken nog een vrijwilliger voor ons nieuwspostteam.
- Berichten: 4.220
Re: Het isoleren van melkvet
Zou het emulgatie kunnen verpesten waardoor je meer scheiding krijgt?
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-
-Calvin-