Het isoleren van melkvet

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 73

Het isoleren van melkvet

Hallo iedereen,

We hebben een oplossing van 10ml volle melk, 10 ml ethanol en 2 ml ammonia. Maar waarom wordt er hier juist ammonia toegevoegd?

Ik denk dat het iets te maken heeft de proteïnen die gebonden worden omdat COOH --> COO - gaat . De oplossing wordt dus hydrofiel waardoor water aangetrokken wordt en deeltjes neerslaan. Maar dit zal niet gebeuren door NH3 toe te voegen . Waarom niet ?

Mvg

Habilis5

Gebruikersavatar
Berichten: 10.179

Re: Het isoleren van melkvet

Iemand die hier een handje kan toesteken?
Zoek je graag naar het meest interessante wetenschapsnieuws? Wij zoeken nog een vrijwilliger voor ons nieuwspostteam.

Gebruikersavatar
Berichten: 4.220

Re: Het isoleren van melkvet

Zou het emulgatie kunnen verpesten waardoor je meer scheiding krijgt?
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.

-Calvin-

Reageer