Springen naar inhoud

- - - - -

Element 114 en 116 zijn binnenkort meer dan alleen een nummer


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Mako

    Mako


  • >1k berichten
  • 1146 berichten
  • VIP

Geplaatst op 10 december 2011 - 10:09

Element 114 en 116 zijn binnenkort meer dan alleen een nummer

Het duurde een paar jaar, maar afgelopen zomer werden elementen 114 en 116 dan eindelijk toegelaten tot het periodiek systeem. Een naam hadden ze echter nog niet, maar inmiddels ligt er een voorstel voor de twee elementen die bijzonder snel uiteen vallen. Element 114 moet Flerovium gaan heten en zijn zwaardere broertje zou de naam Livermorium moeten krijgen.
Flevorium (symbool Fl) wil men vernoemen naar het Flerov Laboratory of Nuclear Reactions, waar element 114 ook gesynthetiseerd werd. Dit laboratorium werd op zijn beurt weer vernoemd naar Georgiy B. Flerov, die ontdekte dat uranium spontaan kan splijten.
Livermorium (symbool Lv) krijgt de naam van het Lawrence Livermore National Laboratory en de gelijknamige plaats in CaliforniŽ. Dit laboratorium maakte deel uit van het samenwerkingsverband dat superzware elementen synthetiseerd, waaronder element 116.
Ben je het niet eens met deze voorstellen, dan heb je 5 maanden de tijd om iets nieuws te verzinnen, maar zorg dan wel voor een goede argumentatie. De vraag van de scholieren van een New Yorkse school om copernicium (element 112) naar hun school, P.S. 112, te noemen werd destijds niet gehonoreerd.

bron
Naar aanleiding van artikel
A word of encouragement during a failure is worth more than an hour of praise after success.
I hear, I know. I see, I remember. I do, I understand -Confucius-

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures