Springen naar inhoud

- - - - -

Nieuw touchscreen laat u echt voelen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Drieske

    Drieske


  • >5k berichten
  • 10217 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 13 december 2011 - 12:12

Nieuw touchscreen laat u echt voelen

Er wordt al jaren aan gewerkt en nu is er dan eindelijk een werkend prototype: een touchscreen dat u echt kunt ‘voelen’.


Het prototype ziet er veelbelovend uit. Het laat mensen texturen ‘voelen’. Dat betekent dat we bij het werken met een touchscreen weer een extra zintuig kunnen gaan gebruiken: tast. En dat kan de manier waarop we met touchscreens werken wel eens revolutionair gaan veranderen.

Hoe?

Maar hoe werkt dat nu eigenlijk? Zo’n touchscreen dat we echt kunnen voelen? Het werkt met behulp van een zeer lage elektrische stroom. Deze stroom creëert een aantrekkingskracht tussen de vinger en het scherm. Door die aantrekkingskracht licht te veranderen, ontstaat het gevoel dat we texturen echt kunnen voelen.

Spelletjes

De technologie kan de manier waarop we met een touchscreen werken flink veranderen. Neem bijvoorbeeld spelletjes waarin we dingen moeten zoeken. Voortaan hoeven we niet alleen meer te kijken, maar kunnen we ook voelen waar objecten zich bevinden.


Lees verder: http://www.scientias...ht-voelen/51524

Bron: Discovery News ( http://news.discover...een-111206.html )

Video
Zoek je graag naar het meest interessante wetenschapsnieuws? Wij zoeken nog een vrijwilliger voor ons nieuwspostteam.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures