Springen naar inhoud

Eenzijdig betrouwbaarheidsinterval


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Abul Fadl

  Abul Fadl


 • >25 berichten
 • 61 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 december 2011 - 02:50

Hey allemaal,

Om m'n vraag duidelijker te stellen wil ik eerst verzoeken om de volgende simulatie van een twijzijdig betrouwbaarheidsinterval te bekijken:Wat ik hieruit haal is dat je bij een tweezijdig betrouwbaarheidsinterval 5 v/d 100 gevallen een steekproefgemiddelde zal krijgen waarbij het berekende interval omheen niet het werkelijke gemiddelde zal bevatten en de overige 95 v/d gevallen wel. Is dit te vergelijken met een 95%-eenzijdig linker of rechter betrouwbaarheidsinterval? Kent misschien iemand toevallig waar ik de simulatie van een onder- of bovengrens 95% betrouwbaarheidsinterval kan zien?

Bij voorbaat bedankt.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

hanzwan

  hanzwan


 • >100 berichten
 • 132 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 december 2011 - 21:52

Hoi Abul, ik had je een mailtje gestuurd waarin ik de linker grens betrouwbaarheids interval uit heb gelegd. Maar in dit topic merk ik dat jij je iets anders afvraagt. wat precies is mij niet duidelijk, wat ik wel kan zeggen is dat een tweezijdige test met een confidence interval van 95% niet hetzelfde is als eenzijdig met 95%, bij tweezijdig word de 5% namelijk onderverdeeld in 2.5% naar een linkergrens en 2.5% rechts (om het maar makkelijk te formuleren)

Een eenzijdig betrouwbaarheids interval zal dus aan 2.5% (of een confidence interval van 97.5%) al 'genoeg hebben'. (ervan uitgaande dat je alleen ge´nteresseerd bent in extreem laag OF extreem hoog, niet beide).

Mocht dit niet je vraag zijn dan hoop ik dat iemand anders het kan beantwoorden/jij het kan herformuleren.

Groet,

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures