Springen naar inhoud

* * * * - 1 stemmen

Nieuw medicijn roept alzheimer een halt toe


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Mako

  Mako


 • >1k berichten
 • 1146 berichten
 • VIP

Geplaatst op 17 december 2011 - 10:50

Nieuw medicijn roept Alzheimer een halt toe

Wetenschappers hebben een medicijn ontwikkeld dat het geheugen verbetert en het brein beschermt tegen Alzheimer.
Wanneer het veelbelovende wondermiddel op de markt komt blijft echter een raadsel.


De eerste experimenten met muizen zijn al achter de rug. Eerst gaven de onderzoekers het medicijn J147 genaamd aan gezonde muizen. Hun geheugen verbeterde aanzienlijk, zo is in het blad PLoS ONE te lezen.
Daarna volgde een experiment met dieren die Alzheimer hadden. Hun geheugen ging ook vooruit. Bovendien werd hun brein beschermd tegen ergere beschadigingen. Dat laatste is te danken aan het feit dat het medicijn het lichaam aanmoedigt om meer BDNF aan te maken. Dit molecuul beschermt de zenuwcellen, helpt ze om te groeien en verbindingen met andere hersencellen aan te gaan.

J147 is dus in staat om zenuwcellen te beschermen. En dat betekent dat niet alleen mensen met Alzheimer erbij gebaat kunnen zijn. Ook mensen met ALS, Huntington en Parkinson kunnen wel eens geholpen zijn met J147.

Het kan echter nog wel even duren voor wij mensen dit medicijn ook daadwerkelijk kunnen gebruiken. Het moet eerst nog uitgebreid getest en goedgekeurd worden alvorens het op de markt komt. Maar potentie heeft J147 zeker.
Het is nog steeds onduidelijk wat de oorzaak is van Alzheimer. Het vinden van een behandeling is dan ook lastig. De medicijnen die nu op de markt zijn, proberen het geheugen te verbeteren. Een medicijn dat de ziekte een halt toe kan roepen zoals mogelijk J147 is er nog niet.

bron
video
A word of encouragement during a failure is worth more than an hour of praise after success.
I hear, I know. I see, I remember. I do, I understand -Confucius-

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Dido

  Dido


 • >1k berichten
 • 1818 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 17 december 2011 - 18:23

... J147 is dus in staat om zenuwcellen te beschermen. En dat betekent dat niet alleen mensen met Alzheimer erbij gebaat kunnen zijn. Ook mensen met ALS, Huntington en Parkinson kunnen wel eens geholpen zijn met J147.
...

Wie zou er niet geholpen zijn met een beter geheugen? Elke student (en ikzelf incluis) zou het ook wel fijn vinden om z'n geheugen te optimaliseren. Ik denk dat er een wedloop zal zijn naar dat middel, mocht het ooit op de markt komen en vrij ter beschikking zijn (al zal dat laatste vermoedelijk niet het geval zijn). Mogelijke nevenwerkingen zouden zo'n wedloop anderzijds ook kunnen tegengaan, natuurlijk...

Dido
Ik ben niet jong genoeg om alles te weten...
-Oscar Wilde-

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures