Springen naar inhoud

- - - - -

Komeet lovejoy overleeft dodemansrit


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Drieske

  Drieske


 • >5k berichten
 • 10217 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 19 december 2011 - 18:36

Komeet Lovejoy overleeft dodemansrit

Niemand had het verwacht, maar het is toch echt waar: komeet Lovejoy overleeft een ontmoeting met de zon.


Gisteren schreven we nog heel erg overtuigd dat Lovejoy zijn ondergang tegemoet ging en binnen enkele dagen verleden tijd zou zijn. De komeet (bestaande uit wat ijs en stenen) zou tenslotte op een afstand van slechts 140.000 kilometer langs de zon scheren en de enorme hitte moest de komeet wel uit elkaar doen vallen.

SDO

Vanaf de aarde was het spektakel niet te zien. Maar NASA zorgde ervoor dat het Solar Dynamics Observatory (SDO) alles goed in de gaten hield. Middels twitter meldde het zonneobservatorium wat het precies zag. En vannacht had SDO goed nieuws. “Breaking News!” zo meldt NASA op twitter. “Lovejoy lives! The comet Lovejoy has survived it’s journey around the sun to reemerge on the other side.”


Lees verder: http://www.scientias...demansrit/52132

Bron: NASA
Zoek je graag naar het meest interessante wetenschapsnieuws? Wij zoeken nog een vrijwilliger voor ons nieuwspostteam.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

DePurpereWolf

  DePurpereWolf


 • >5k berichten
 • 9240 berichten
 • VIP

Geplaatst op 21 december 2011 - 14:57

de theorie rond kometen is niet helemaal voordehandliggend als de komeet dichter en dichter bij de zon komt, zo zijn er veel dingen die snel veranderen, zoals temperatuur, maar ook lichtdruk. Dat men dus niet helemaal perfect heeft voorspelt is niet zo verassend. Wel leuk is dat dit natuurlijk belangrijke informatie geeft om die modellen te verbeteren. Het komt niet vaak voor dat een comeet zo dichtbij een zon komt en het na kan vertellen.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures