Springen naar inhoud

Studiekeuze probleem


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Dr. Leonard Hofstadter PhD

  Dr. Leonard Hofstadter PhD


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 19 december 2011 - 22:26

Hallo, ik ben een 6 VWO N&T en N&G, waarschijnlijk studeer ik dit jaar cum laude af d.w.z. met een acht of hoger. Ik ben dus redelijk getalenteerd in de Beta vakken. Alleen nu zit ik te twijfel over mijn studiekeuze want wil ik de beta-sector wel in?

ik vind het extreem interessant, vooral het theoretische natuurkundige gedeelte over de bouwstenen van het leven, en de experimenten die ze nu bij CERN enz. aan het doen zijn, maar ik twijfel. Ik wil later natuurlijk wel een ´flink´ brood op de plank en als het kan een echte baan bij CERN of iets dergelijks waarmee ik nieuwe dingen kan ontdekken.

Ook kan ik natuurlijk een meer alfa studie doen, zoals economie of bedrijfskunde. dat zou me ook voor de wind gaan en daar zijn de arbeidskansen en vooral startsalaris volgens mij toch nog groter.

Iemand ervaring of tips, laat maar horen! :)

Bij voorbaat dank!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Xenion

  Xenion


 • >1k berichten
 • 2609 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 19 december 2011 - 23:06

Ook kan ik natuurlijk een meer alfa studie doen, zoals economie of bedrijfskunde. dat zou me ook voor de wind gaan en daar zijn de arbeidskansen en vooral startsalaris volgens mij toch nog groter.


Als ingenieur heb je ook sowieso een job en een mooi startsalaris. Met een diploma in exacte wetenschappen kan je ook nog alle kanten op en zal je normaal gezien wel een job vinden.

Je zou moeten kiezen voor iets dat je ook effectief graag doet. Een master behalen duurt minstens 4 jaar, als je dan niet in een richting zit die je interesseert kan dat wel eens lang duren, ookal is het niet al te moeilijk.

#3

*_gast_turnevies_*

 • Gast

Geplaatst op 20 december 2011 - 22:56

Als fysicus kan je ook jobs in bv. de bankenwereld krijgen waar je met financiële modellen werkt, vrij vergelijkbaar met wiskundigen denk ik, en er zullen veel minder mensen met zo'n diploma afstuderen dan iets economisch, terwijl ze wel nodig zijn.
Verder is wetenschapper ook iets waar je een ingesteldheid kan krijgen waarmee je als je wilt hoog op de ladder kunt klimmen binnen bedrijven of in de politiek(Angela Merkel, een oud-NAVO baas ... zijn fysici, elio di rupo een chemicus)

Maar je gaat geen wetenschap studeren voor het geld, dat doe je in eerste plaats uit interesse.

#4

hanzwan

  hanzwan


 • >100 berichten
 • 132 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 december 2011 - 11:06

heb je weleens gekeken naar de studie econometrie? dit is misschien een aanrader omdat je hierin wiskunde leert en het toepast op economische vraagstukken. Is een beetje een combinatie tussen beta en toch klaarstomen voor een baan binnen de sector economie. Het feit dat het economisch is betekent ook niet dat de wiskunde makkelijker is dan bij een normale wiskunde studie.

#5

Yoran1991

  Yoran1991


 • >25 berichten
 • 28 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 29 december 2011 - 18:01

Je moet jezelf afvragen waar je passie ligt :) Als je passie bij de beta-vakken ligt, ligt het voor de hand om een betastudie te gaan doen. Bezoek eens een open dag, of nog beter, loop eens een dagje mee met een student. Maak een lijstje van je favoriete vakken nu en kijk welke studies daar een beetje op aansluiten. Een dagje meelopen geeft een vrij goede indruk van de studie :)

#6

ferry

  ferry


 • >250 berichten
 • 954 berichten
 • VIP

Geplaatst op 29 december 2011 - 18:19

Even een puntje terzijde: economie en bedrijfskunde zijn gammastudies en geen alfastudies.

Verder zou ik naar open dagen gaan een kijken wat je interesseert. Met een technische achtergrond kun je overigens prima terecht bij meer kwantitatief georiënteerde studies als technische bedrijfskunde, econometrie, maar ook bepaalde takken van psychologie en sociologie. En, je zou ook nog kunnen overwegen studies te combineren.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures