Springen naar inhoud

- - - - -

Appels nieuw medicijn tegen kwaadaardige e.coli bacterie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Cura

    Cura


  • >1k berichten
  • 2966 berichten
  • VIP

Geplaatst op 21 december 2011 - 06:52

Een appeltje is niet langer enkel handig om de dorst te lessen, blijkt uit Koreaans onderzoek. De wetenschappers ontdekte een molecuul in het fruitsoort die mensen kan beschermen tegen een gevaarlijke variant van de E.coli bacterie.


De Escherichia coli is een goedaardige bacteriesoort die veelal in de dikkedarmcellen voorkomt en meewerkt aan het verteren van voedsel en de productie van vitamine K. Beruchter is de Escherichia coli O157:H7- variant, die valt onder de EHEC (Enterohemorragische Escherichia coli). Deze laatste groep bacteriŽn hoort niet in de darmen thuis en produceert verotoxine (giftige stof), waardoor zij grotendeels verantwoordelijk zijn voor de bacteriŽle voedselvergiftigingen, colitis en het notoire Hemolytisch-Uremisch Syndroom (HUS).

Medicijnen

Tot nu toe wisten wetenschappers nog niet exact hoe ze deze gevaarlijke E.coli variant O157:H7 aan moesten pakken, wel was het medicijn Mesalazine in de handel. Dit geneesmiddel remt alleen de al ontstaande ontsteking af en kan een nieuwe infectie niet voorkomen. Het lijkt er echter op dat Koreaanse onderzoekers het ideale medicijn hebben gevonden om de E.coli O157:H7 vroegtijdig uit te roeien voordat er een infectie ontstaat; appels.

Biofilms

Elke E. Coli maakt zogenaamde biofilms aan, dit zijn micro-organismen die slijm produceren en zich daarmee vasthechten aan de darmwand. In appels bevindt zich de stof floretine, een bioflavonoÔde wat de biofilms van de O157:H7 -variant afbreekt en zo een infectie met de E.coli O157:H7 voorkomt. De onderzoekers hebben verschillende flavonoÔden getest om te kijken welke het beste aan zou slaan. Daarnaast kwamen ze erachter dat de floretine de goede E.coli cellen K-12 intact houdt, ook ontstekingsremmend werkt en dat dit nieuwe bestrijdingsmiddel betere resultaten oplevert dan het huidige medicijn 5-aminosalicylzuur ( Mesalazine).


Bron: Physorg
Lees hier meer over het onderzoek: Bijlage  1211app.pdf   2,41MB   246 maal gedownload

Geplaatste afbeelding
Small opportunities are often the beginning of great enterprises. (Demosthenes, 384 BC - 322 BC)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures