Springen naar inhoud

- - - - -

Oude muis leeft langer dankzij jonge cellen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 05 januari 2012 - 12:00

Oude muis leeft langer dankzij jonge cellen

Wetenschappers hebben het leven van snel verouderende muizen verlengd door ze ‘jonge’ cellen toe te dienen.Wanneer de veroudering toeslaat dan gaan bepaalde stamcellen minder goed functioneren. Onduidelijk was of dit een oorzaak of gevolg van de ouderdom was. Wetenschappers hebben dat mysterie nu opgelost, zo is in het blad Nature Communications te lezen.

Progeria
De onderzoekers zorgden ervoor dat een groep muizen Progeria kreeg. Deze aandoening zorgde ervoor dat de dieren in rap tempo oud werden. Vervolgens bestudeerden de onderzoekers de stam- en voorlopercellen in spieren van de zieke muizen. Ze ontdekten dat de cellen niet alleen minder vaak voorkwamen, maar zichzelf ook minder vaak vermenigvuldigden en niet zo goed functioneerden.Redden
“We wilden achterhalen of we deze snel ouder wordende dieren konden redden,” vertelt onderzoeker Johnny Huard. “Dus injecteerden we stam- en voorlopercellen van jonge, gezonde muizen in de buik van zeventien dagen oude muizen met Progeria. Normaal gesproken sterven de muizen met Progeria wanneer ze tussen de 21 en 28 dagen oud zijn, maar de behandelde dieren leefden veel langer. Sommigen zelfs langer dan 66 dagen. Ook was hun algehele gezondheid beter.”

...

Lees verder: http://www.scientias...ge-cellen/53003

Bron: Scientias.nl

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures