Springen naar inhoud

Eventueel doorstuderen in wiskunde


 • Log in om te kunnen reageren

#1

LeaBits

  LeaBits


 • 0 - 25 berichten
 • 2 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 06 januari 2012 - 17:39

Momenteel doe ik HBO Informatica (versneld) en zit ik in m'n laatste jaar. Hiervoor heb ik MBO Informatica gedaan. Nu ben ik erg geďnteresseerd geraakt in wiskunde en statistiek en ik probeer momenteel een afstudeer stage te regelen in de bio-informatica.

Wat hierna?
In ieder geval ben ik het studenten leventje wel een beetje zat. Ik heb wel behoefte om de deur uit te gaan en te gaan werken, maar ik vind ook dat ik nog niet uitgeleerd ben. Dus een deeltijd studie of aparte cursussen zouden een goed idee zijn. Wel denk ik dat master niveau momenteel voor mij te hoog gegrepen is. Ik heb immers een VMBO achtergrond en ben pas sinds kort echt geďnteresseerd.

Ik heb gevonden:
- Technische Wiskunde, welke wordt gegeven aan de TU in Eindhoven en aan de TU in Delft. Dit is een bachelor opleiding, bedoeld voor mensen die vanaf VWO komen. Ik weet dus niet of ik wel 'aan de toelatingseisen voldoe' met mijn Bachelor in de informatica en mijn titel als ing (welke ik heb als ik nu afstudeer). Daarnaast ben ik bang dat deze studie niet als duaal of deeltijd is te doen.
- Lerarenopleiding VO/BVE Wiskunde, welke wordt gegeven aan de Hogeschool in Rotterdam. Dit is bachelor, te doen in deeltijd. Het klinkt heel interessant, maar ik weet niet of ik een goede leraar zou kunnen zijn aangezien ik ook meestal in de stress raak als ik een presentatie moet doen. Daarentegen zijn er meerdere klasgenoten geweest in het verleden, welke ik heb geholpen met exacte vakken, die mij hebben verteld dat ik hun goed kon helpen. Als in dat ik het duidelijk uitleg etc.
- Losse wiskunde cursussen bij de Open Universiteit. Op deze manier spijker ik m'n basis kennis wat bij (ik heb denk ik het één en ander gemist in mijn MBO > HBO route) en die staat denk ik wel leuk op mijn CV.

Hebben jullie nog andere ideeën? Ik hoor ze in ieder geval graag.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8398 berichten
 • VIP

Geplaatst op 08 januari 2012 - 22:09

Als bio-informatica je aanspreekt dan zou ik je willen adviseren om hierin door te gaan. Eventueel zou je vakken kunnen volgen waarbij je meer biologische kennis krijgt. Bio-informatici zijn erg gewild en dit zal alleen maar toenemen.
"Meep meep meep." Beaker

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures