Springen naar inhoud

- - - - -

Brein kan op 45e al af gaan takelen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Mako

    Mako


  • >1k berichten
  • 1146 berichten
  • VIP

Geplaatst op 07 januari 2012 - 10:19

Brein kan op 45e al af gaan takelen

Geplaatste afbeelding

Nieuw onderzoek wijst erop dat de cognitieve functies al vanaf het 45e levensjaar achteruit kunnen gaan.
Onder cognitieve functies wordt onder meer verstaan: het vermogen om informatie op te slaan, te redeneren en dingen te begrijpen. Uit eerdere onderzoeken was gebleken dat de aftakeling van onze cognitie pas rond ons zestigste begon. Maar nieuw onderzoek trekt die conclusie ernstig in twijfel.


De onderzoekers analyseerden de resultaten en hielden daarbij vanzelfsprekend rekening met het opleidingsniveau van de proefpersonen. Ze ontdekten dat de cognitieve functies van de proefpersonen gedurende tien jaar op vrijwel alle vlakken achteruit gingen. De achteruitgang was het grootst onder de ouderen. Mannen die bij de start van het onderzoek tussen de 45 en 49 jaar oud waren, gingen in tien jaar tijd 3,6 procent achteruit. Voor vrouwen van dezelfde leeftijd gold hetzelfde percentage. Mannen tussen de 65 en 70 gingen 9,6 procent achteruit en vrouwen van die leeftijd leverden 7,4 procent in. Dat schrijven de onderzoekers in het blad British Medical Journal.

Het is belangrijk om te weten wanneer de cognitieve functies van mensen verslechteren. Want die verslechtering kan het best worden aangepakt wanneer deze nog maar net begonnen is.

Lees hier het volledige artikel.
Bron
A word of encouragement during a failure is worth more than an hour of praise after success.
I hear, I know. I see, I remember. I do, I understand -Confucius-

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures