Springen naar inhoud

- - - - -

Pompeiaanse begraafplaats was ook vuilnisbelt


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Cura

    Cura


  • >1k berichten
  • 2966 berichten
  • VIP

Geplaatst op 14 januari 2012 - 20:05

De begraafplaatsen in Pompeii hadden meerdere functies; ze deden namelijk ook dienst als vuilnisbelt, zo blijkt uit onderzoek door de universiteit van Cincinnati.


Jaren geleden ontdekten wetenschappers al dat de tombes waarin de inwoners van Pompeii hun doden ter ruste legden, vergezeld gingen door afval. Onder meer botten van dieren, kapot aardewerk en restanten van gebouwen werden op de begraafplaatsen, tussen de doden, achtergelaten. De onderzoekers stonden er versteld van en gingen op zoek naar een verklaring.

Die dachten ze te vinden in de aardbeving die Pompeii in het jaar 62 trof. De onderzoekers stelden dat de tombes na de beving in verval zouden zijn geraakt, doordat de inwoners van Pompeii andere prioriteiten hadden: hun stad herstellen. De wetenschappers konden zich immers niet voorstellen dat de inwoners van Pompeii hun afval doelbewust op waardevolle graven zouden achterlaten...

Lees hier verder.

Bron: University of Cincinnati
Bron: Scientias


(Bron)
Small opportunities are often the beginning of great enterprises. (Demosthenes, 384 BC - 322 BC)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures