Springen naar inhoud

Statistiek, percentage points


 • Log in om te kunnen reageren

#1

bsc.j.j.w

  bsc.j.j.w


 • >25 berichten
 • 47 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 15 januari 2012 - 22:46

Hallo,

ik heb een klein vraagje met betrekking tot statistiek. Stel ik heb een regressie model die er als volgt uit ziet LaTeX en LaTeX wordt gemeten in percentages. Nu wordt er gevraagd dat ik LaTeX moet gaan interpreteren. Dat doe ik dan als volgt:

Als LaTeX met één omhoog gaat, gaat LaTeX met LaTeX procent omhoog, ceteris paribus. Helaas blijkt het antwoord te zijn dat LaTeX met LaTeX percentage points omhoog gaat. Nu heb ik even lopen Googlen en ik kwam erachter dat het verschil is tussen twee percentages (corrigeer me als ik het fout heb begrepen). (Toevallig in deze opdracht was LaTeX ook in procenten gemeten, maar ik zag dat ik bij een dummy variabele dat ook fout had, omdat ik niet percentage points zei, dus het lijkt mij dat als LaTeX gemeten wordt in procenten, ik met percentage points moet werken).

Nu is mijn vraag, waar ligt de fout in mijn beredenatie? Waarom is het percentage points? Kan iemand mij opheldering geven hierover en of het klopt dat als LaTeX in procenten is ik in percentage points moet gaan werken?

Groetjes J. J. Wen

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

physicalattraction

  physicalattraction


 • >1k berichten
 • 3254 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 16 januari 2012 - 19:49

Het hangt een beetje van gebruikte definities af, maar het verschil is dat wanneer je het hebt over een toename in procenten, dan neem je een percentage van datgene wat je al had, terwijl als je het hebt over een toename in procentpunten, dan tel je deze op bij wat je oorspronkelijk had.

Dit klinkt ingewikkeld, maar met een voorbeeld wordt het wellicht veel duidelijker. Stel Y = 10%. Wanneer je nu Y met 10% verhoogt, dan betekent dit dat Y(nieuw) = Y(oud) + 10% van Y(oud) = 10% + (10% van 10%) = 11%. Wanneer je in plaats daarvan Y met 10 procentpunt verhoogt, dan betekent dit dat Y(nieuw) = Y(oud) + 10% = 10% + 10% = 20%. Snap je het verschil?

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures