Springen naar inhoud

- - - - -

Kinderen worden niet dikker door snoepautomaat


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Cura

    Cura


  • >1k berichten
  • 2966 berichten
  • VIP

Geplaatst op 18 januari 2012 - 14:57

Er is de laatste jaren behoorlijk wat ophef geweest over het plaatsen van snoepautomaten in (middelbare) scholen. Kinderen werden steeds dikker en ouders wezen vaak met een beschuldigend vingertje naar school. Want daar werd hun kroost verleid om de snoepautomaat te plunderen. Maar is dat verwijt wel terecht?

Nieuw onderzoek wijst erop van niet, zo schrijven onderzoekers in het blad Sociology of Education. Ze baseren hun conclusie op een analyse van gegevens van bijna 20.000 kinderen. De onderzoekers bestudeerden de gegevens van kinderen die op de middelbare school zaten.

Geen verband

Hoewel chips, chocolade, snoep en ander lekkers uit de snoepautomaat natuurlijk niet goed zijn voor kinderen, blijkt het niet direct de reden van overgewicht onder kinderen te zijn. De onderzoekers zochten naar een verband tussen de gewichtstoename onder de kinderen en het moment waarop en hoelang ze aan snoepautomaten werden blootgesteld. Maar ze konden dat verband niet vinden.

De onderzoekers zijn zelf ook verrast door deze uitkomst, maar denken wel te weten waar dit aan ligt... lees hier verder.

Bron: Scientias
Wetenschappelijke publicatie.


Geplaatste afbeelding
(Bron)
Small opportunities are often the beginning of great enterprises. (Demosthenes, 384 BC - 322 BC)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures