Springen naar inhoud

- - - - -

Even geen vogelgriep


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Mako

    Mako


  • >1k berichten
  • 1146 berichten
  • VIP

Geplaatst op 21 januari 2012 - 09:41

Onderzoekers zetten omstreden experimenten 60 dagen in ijskast

De experimenten met gemuteerde vogelgriepvirussen die gemakkelijk van zoogdier naar zoogdier overspringen, worden 60 dagen stilgelegd. Die tijd is nodig om wetenschappelijke én maatschappelijke discussies te kunnen voeren over de consequenties en mogelijke risico’s van dit onderzoek, zo laten de betrokken onderzoekers uit Rotterdam, de VS en Japan weten in een verklaring op de website van Nature.
Geplaatste afbeelding

Eind vorig jaar werd duidelijk dat viroloog Ron Fouchier (Erasmus MC) en zijn collega’s er in zijn geslaagd om een H5N1-vogelgriepvirus dusdanig genetisch te modificeren dat het niet alleen van vogel naar vogel, maar ook van zoogdier naar zoogdier (om precies te zijn van fret naar fret) kon overspringen. Het zit er dik in dat overspringen van mens naar mens dan ook lukt, en daarmee wordt dat virus ineens levensgevaarlijk voor de mensheid. En het slechtste nieuws was dat er maar een paar mutaties voor nodig zijn zodat het zomaar per ongeluk in de natuur zou kunnen gebeuren.

...

lees hier het volledige artikel.
Bron: Nature
A word of encouragement during a failure is worth more than an hour of praise after success.
I hear, I know. I see, I remember. I do, I understand -Confucius-

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures