Springen naar inhoud

Studiekeuze: bioingenieur/geneeskunde


 • Log in om te kunnen reageren

#1

ilady

  ilady


 • 0 - 25 berichten
 • 6 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 21 januari 2012 - 19:19

Ik zit in het laatste jaar ASO en ben veel aan het denken over mijn studiekeuze voor volgend jaar.
Ik ben heel erg aan het twijfelen tussen de keuzes van bio-ingenieur en geneeskunde.
Eerst wou ik bio-ingenieur doen, omdat de studie mij heel boeiend leek. Maar wat me een beetje tegenvalt is dat ik dan (denk ik) veel uren les heb. Weet iemand hoeveel uur dit gemiddeld per week is?
Lang de andere kant lijkt geneeskunde me ook heel interessant, vooral omdat ik denk dat de job later socialer is als bio-ingenieur. En het is ook echt een droom van mij om in een ziekenhuis te werken, maar wat me wat tegenvalt aan de studie is dat je na de 6 jaar moet gekozen worden voor een specialisatie, en als ik daar dan niet voor gekozen word zou ik het echt heel jammer vinden om gewoon huisarts te worden.
Veel van mijn vrienden raden mij aan om toch gewoon aan het ingangsexamen deel te nemen, maar ik vind het moeilijk om te leren voor dat ingangsexamen als ik niet 100% zeker ben dat ik die richting wil gaan doen...

Maar wat ik dus graag zou weten is hoeveel uur les je gemiddeld per week hebt bij beide richtingen (liefst aan de KUL, maar info over andere universiteiten is ook goed). En of je als bio-ingenieur ook een sociale job kan uitoefenen.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Drieske

  Drieske


 • >5k berichten
 • 10217 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 21 januari 2012 - 20:38

Maar wat ik dus graag zou weten is hoeveel uur les je gemiddeld per week hebt bij beide richtingen (liefst aan de KUL, maar info over andere universiteiten is ook goed). En of je als bio-ingenieur ook een sociale job kan uitoefenen.

Ik kan het niet voor Geneeskunde zeggen. Maar aan de KUL moet je tellen dat je in je eerste jaar tussen de 33 en 36 uur les gaat hebben per week. Dat klinkt heel veel, en is ook heel veel, maar dat is niet meer (of minder) dan Wiskunde, Fysica, Burgerlijk Ingenieur, ... dan ook hebben. De reden voor deze vele uren les, is de redelijk hoge begeleidingsgraad: je hebt voor de grotere vakken én 4 les per week én 4 uur oefeningen. Dan ook nog een paar practica, en je hebt je uren. Van de andere kant wil ik dat ook weer niet minimaliseren: het is redelijk veel les.
Verborgen inhoud
Dat is ook de reden dat de faculteit Wetenschappen aan de KUL zoekt naar een manier om deze uren af te bouwen, maar dat is niets voor morgen :).
Bij Geneeskunde veronderstel ik eerlijk gezegd dat die uren vrij gelijkaardig gaan zijn.

Lichtpuntje: die uren minderen naarmate je hogerop gaat. Tenzij je tuurlijk veel vakken kiest met practica.
Zoek je graag naar het meest interessante wetenschapsnieuws? Wij zoeken nog een vrijwilliger voor ons nieuwspostteam.

#3

Uomo Universale

  Uomo Universale


 • >250 berichten
 • 411 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 januari 2012 - 20:44

Hoe het in Gent is:

- Bio-ingenieur: zowat 37 uur les in de week (in Leuven is dat net wat minder dacht ik).
- Geneeskunde: zowat 25 uur les in de week (ruwe schatting).

#4

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8403 berichten
 • VIP

Geplaatst op 22 januari 2012 - 22:19

Als je een studie niet wilt doen omdat het je te veel uren lijken te zijn dan kan je beter geen enkele studie gaan doen. Elke studie gaat uit van een totaal aantal uren dat je kwijt bent aan je studie waarbij de ene studie een groter gedeelte bijzelfstudie zal zetten en minder contact uren heeft dan de andere studie. Bij een studie met veel contact uren heb je juist waar voor je geld.
"Meep meep meep." Beaker

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures